InspiratieInterieur

Duurzaam je thuiskantoor inrichten

Duurzaam je thuiskantoor inrichten

Thuiswerken is erg belangrijk in deze tijd en wint ook aan populariteit. Veel mensen zien het wel zitten om ook na alle maatregelen (deels) thuis te blijven werken. Als jij hierbij hoort wil je misschien een echt thuiskantoor realiseren of je huidige kantoor een upgrade geven. Waar moet je dan op letten? Hoe richt je een thuis kantoor in? En hoe doe je dit op een duurzame manier?

Koop niet nieuw

Tweedehands bureaustoelen zijn nog net zo kwalitatief als nieuwe stoelen. Ze zijn net zo ergonomisch als hetzelfde model is wanneer deze nieuw is. Bureaustoelen worden namelijk erg goed gemaakt en kunnen enorm lang meegaan. Door jouw nieuwe bureaustoel tweedehands te kopen voorkom je dat deze wordt weggegooid en weer meer afval en vraag naar nieuwe producten creëert. Dit geld overigens ook voor bureaus en kasten. Tweedehands kantoormeubelen zijn de duurzaamste keuze voor de inrichting van je thuiskantoor. Je bespaart er natuurlijk ook wat geld mee.

Plaats ledverlichting

Veel mensen zijn al volledig overgestapt op deze veel zuinigere lichtbron. Maar mocht dit nog niet het geval zijn, vervang dan alle lampen met ledverlichting. Deze lichtbron is een stuk zuiniger dan andere lichtbronnen. Dat is natuurlijk erg fijn aangezien je veel in deze ruimte te vinden zal zijn en op donkere druilerige dagen wel een lampje kunt gebruiken.

Gebruik de uitknop

In een thuiskantoor zijn een hoop apparaten aanwezig. Deze verbruiken allemaal energie. Maar ook apparaten die op stand-by staan kunnen stiekem energie verbruiken. Door te zorgen dat alle apparaten echt uit zijn kun je dus wat energie besparen. Dat is goed voor het klimaat én je portemonnee. Maak dit zo makkelijk mogelijk door simpelweg een verlengsnoer met schakelaar te plaatsen. Zo kun je alle apparaten in één keer goed uitdoen.

Een goed vest en pantoffels

Behalve tijdens een videogesprek maakt het eigenlijk niet uit wat je draagt in je thuiskantoor. Als je dus zorgt dat er een plekje is om een lekker vest en een paar pantoffels te bewaren, kun je je lekker warm aankleden en de verwarming een tikje lager zetten.