AlgemeenInspiratie

Tips om zo fit mogelijk te blijven op kantoor

Zo fit mogelijk blijven, wie wil dat niet? Toch is het nog best lastig om fit te blijven wanneer je elke ochtend vroeg je bed uit moet en tot laat door moet werken. Het zou daarom best wel eens kunnen dat vanwege je werk, je gezonde levensstijl afneemt. Toch is het belangrijk om te proberen af en toe een momentje voor jezelf te nemen. Bovendien helpt dit je wanneer je weer aan het werk gaat, je kijkt dan vaak weer met een frisse blik naar je werk.

Op het moment dat je te weinig beweegt vertraagt je stofwisseling. Je lichaam kan dan de neiging krijgen om vet op te blijven slaan. Een aantal tips kunnen je helpen om zo fit mogelijk te blijven naast je drukke kantoorbaan. Hieronder vind je een aantal handige tips. Door deze zo veel mogelijk uit te voeren zul je je vanzelf een stuk fitter gaan voelen.

Luister naar je lichaam

Het is belangrijk om naar je eigen lichaam te luisteren. Wanneer je stress in je lichaam voelt vanwege deadlines of andere zaken komt het nog wel eens voor dat je je lichaam negeert. Bijvoorbeeld wanneer je eigenlijk wat moet eten. Dit is niet goed. Later je maaltijd inhalen kan zorgen voor een niet verzadigd gevoel. Dit resulteert vaak in snacken, wat je ook niet te veel wil doen. Zorg ervoor dat je in elk geval drie keer per dag een goede maaltijd eet, dan is de kans groter dat je je werkdag vol energie doorkomt. Bovendien is de kans kleiner dat je zal grijpen naar snacks.

Drink voldoende water

Een drukke kantoorbaan kan ook zorgen voor weinig drinkpauzes. Water drinken is erg gezond en het beste is om 1 à 2 liter water per dag te drinken. Daarnaast krijg je bij te weinig drinken sneller een hongerig gevoel. Dit kan onder andere komen doordat je lichaam vocht nodig heeft.

Zit op een goede bureaustoel

Een goed bureau en  bureaustoel kopen en is van cruciaal belang. Het zorgt ervoor dat je goed in je vel blijft zitten op kantoor. Het is van belang dat je de tijd neemt om je bureaustoel goed in te stellen, zodat je een actieve werkhouding hebt. Daarnaast voorkomt een goede houding en bureaustoel rugklachten en vermindert het de kans op een slechte rug.

Ga op de fiets

Wanneer je de mogelijkheid hebt om op de fiets naar het werk te gaan: doe het! Het is een goed moment van beweging, waar je lichaam na een lange dag op kantoor zeker aan toe is. Daarnaast ben je zo meteen weer even in beweging geweest, wat erg belangrijk is.

Geef een antwoord