Algemeen

Tips om je tuin kindvriendelijk te maken

Nu we geadviseerd worden zo veel mogelijk thuis te blijven zijn we veel in de tuin te vinden. Wat is het toch fijn als je een tuin hebt waar je kindjes in kunnen spelen. Terwijl jij geniet van een kopje koffie en een tijdschrift kunnen de kinderen zich vermaken in de tuin. Buiten zijn met het gezin is heerlijk voor iedereen. Een balans vinden tussen een fijn terras maar ook een plek waar de kinderen hun gang kunnen gaan is lastig. Daarom delen wij vandaag een aantal tips om een tuin kindvriendelijk te maken.

Plantjes

De eerste tip is om niet te veel plantjes op de grond te zetten. Kleinere kinderen stoppen alles in hun mond wat ze tegenkomen. Je hoeft maar even niet op te letten en hup daar gaan ze weer. Sommige plantjes kunnen ook giftig zijn. Zet daarom potjes op tafel of op een voetstuk. Je kan plantjes ook ophangen. Zo heb je toch kleur in je tuin zonder dat het kwaad kan.

Schaduw

Misschien vind jij het heerlijk om te bakken in de zon maar te veel zon is niet goed voor kinderen. Zorg daarom dat er altijd een schaduwplekje is. Koop een leuke parasol of hang een schaduwdoek op. Dan kunnen je kinderen toch verantwoord spelen.

Paadjes

Het is ook leuk om je kinderen een eigen hoekje te geven in de tuin. Er zijn tegenwoordig veel speeltentjes of tipitentjes die je makkelijk kan opzetten. Samen in de tent is voor kinderen een van de leukste dingen om te doen. Als de zomer voorbij is kan je de tent makkelijk naar binnen verplaatsen. Een ander leuk idee is om stapstenen aan te leggen in de tuin. Je kan deze stenen los leggen in het gazon of door de bosjes heen waardoor je soort ‘geheim’ pad creëert voor de kinderen waar ze doorheen kunnen. Je kan de kinderen ook een eigen zithoekje geven. Een kleine picknick tafel of twee stoelen met een tafeltje is ideaal om aan te spelen of aan te eten.

Moestuin

De laatste tip is om je kinderen een eigen moestuin te geven. Op deze manier leren ze hoe het proces van groentjes of fruit is z’n werk gaat. Hierdoor weten ze waar hun eten onder andere vandaan komt want ze motiveert om meer fruit of groente te eten. Daarnaast is het een goede manier om lekker met de kinderen in de tuin bezig te zijn. Om de boel binnenshuis ook op orde te houden kun je een moestuinpaden van stapstenen maken zodat je schoenen niet vies worden en je makkelijk bij de groente kan komen.