AlgemeenVerbouwen

Een vochtige kelder, wat doe je eraan?

Een waterlek binnenshuis

Dit is een van de meest voor de hand liggende redenen waarom u last hebt van vocht in de kelder. Er is ergens een lek, en dat lek is de oorzaak van al uw problemen. Zoek naar elk apparaat en hulpprogramma dat gebruik maakt van een regelmatige stroom van water, zoals een douche, of een wastafel of een toilet. Het hoeft geen badkamerinrichting te zijn, het kan ook de wasmachine zijn, de vaatwasser of misschien is het gewoon een oude en kapotte pijp.

Hoe kan ik het repareren?

Volg gewoon het spoor van het water tot waar het vandaan komt, en als je ergens een groot zwembad met water vindt, moet het defecte apparaat in de buurt zijn. Repareer dan gewoon het lek of vervang de pijp, of beter nog, laat een loodgieter het doen.

Scheuren in de funderingsmuren

die het plafond en de externe structuur van de kelder vormen, kunnen ertoe leiden dat er veel water binnenkomt uit zowel het huis boven als het slechte weer buiten. Maar het probleem is, dat het water soms zelf deze scheuren kan veroorzaken. Of de scheuren die er al waren verergeren. Als er water tegen de muren van het gebouw komt, kan de hydrostatische druk dit water in de scheuren en uiteindelijk in het huis dwingen.

Hoe moet ik het repareren?

Sommige scheuren kunnen gemakkelijk worden gerepareerd, zonder beroep te doen op professionele hulp. Het enige wat u nodig heeft is een beitel, een hamer, een lapje cement en een plamuurmes. Gebruik gewoon het lemmet van het plamuurmes om er wat uitzettingscement in te doen. Andere scheuren zijn moeilijker zelf te repareren en hebben zeker professionele hulp nodig.

Conclusie

Wat de oorzaak ook is, als u hardnekkig veel vocht in uw kelder ziet, wacht dan niet langer zonder er iets aan te doen. Hoe langer u de problemen laat zweren, hoe erger het wordt, waardoor de reparaties uiteindelijk ingewikkelder en een stuk duurder worden. Als je professionele hulp in gaat schakelen raad ik murprotec aan.