Algemeen

Bureaustoel kopen

Bureaustoel kopen? Waar moet ik rekening mee houden.

Voor sommige mensen is de bureaustoel toch wel een veelgebruikt meubel. Wanneer je een drukke kantoorbaan hebt is de bureaustoel een van de cruciale meubelstukken in je kantoor. Het is erg belangrijk om goed te zitten. Op erg veel werkplekken gaat het mis met de bureaustoelen en zijn rugklachten een van de grootste problemen op de werkvloer. Wanneer heb je nu dan een goede bureaustoel? Met behulp van deze tips kan jij de perfecte bureaustoel kopen en heb je geen last meer van je rug.

 

Ergonomie

Ergonomie op de werkvloer is een van de trends van 2018. Dit houdt in dat je bureaustoel voldoet aan de ARBO-norm. De zithouding is belangrijk. Verder is het ook belangrijk om de hoogte en het zitvlak te kunnen verstellen zodat je stoel zo persoonlijk mogelijk ingesteld kan worden. Je voeten moet je strak op de vloer neer kunnen zetten en je knieën moeten 90 graden gebogen zijn. Verder is een bureaustoel met verstelbare armleuningen ook een pré. Er zijn een aantal stappen waar je op moet letten bij een goede zithouding:

  1. Bovenrug: Rechtop zitten met ontspannen schouders. Dit zorgt voor een steun in je bovenrug.
  2. Ogen en nek: Wanneer je in een rechte houding zit, moet je je ogen op de bovenkant van de monitor kunnen richten. Je nek moet je niet hoeven buigen en de ideale afstand van het scherm naar je ogen moet 45-70 cm zijn.
  3. Onderrug: Je moet volledig tegen de rugleuning zitten om de onderrug te kunnen ondersteunen en versterken.
  4. Zithouding en voeten: Je voeten moet je plat op de vloer neer kunnen zetten.
  5. Armen en polsen: Je moet je armen ontspannen langs de zijde in een hoek van 90 graden. Verder is het belangrijk je polsen en vingers te ontspannen en recht te houden.
  6. Heupen en onderlichaam: Je moet jezelf tegen de rugleuning plakken voor een rechte houding.
  7. Knieën en onderbenen: 90 tot 110 graden gebogen voor een goede zithouding.

 

Wil je een bureaustoel kopen? Dat kan! Houdt rekening met deze tips bij de aanschaf van een bureaustoel.

 

Geef een antwoord