Wonen

Soorten verlichting in huis

In huis hangen allerlei verschillende soorten lampen die verschillende soorten licht geven. In deze blog zal er een licht geschenen worden op de verschillende soorten lampen in huis, maar dan met name het licht dat ze afgeven.  

Daylight lamp 

De daylight lamp is een essentiële lamp voor in huis. Deze geeft namelijk het beste licht van allemaal. Deze lamp zal dan ook verreweg de beste belichting geven. Hierdoor zie je alles helder, vangt je oog alle details op en zie je de alle kleuren optimaal. Daylight lampen wordt om deze reden altijd gebruikt in de fotografie om de prachtigste foto’s te maken. Maar ook voor werk of studie is deze lamp perfect. Als je namelijk lang werk in een donkere ruimte worden je ogen moe en kan je hoofdpijn krijgen. Je ogen moeten namelijk moeite doen om alles scherp te krijgen. Met een daylight lamp heb je dus altijd voldoende licht om alles perfect te zien zonder dat je ogen uitgeput raken.  

Dimbare lamp  

Een dimbare lamp is ook er belangrijk. Als je alleen maar helder, blauw licht in huis hebt blijven je hersenen actief. In de avond is het nodig om je brein rust te geven. Door gedimd licht in huis te hebben zal je dus sneller inslapen en een betere nachtrust hebben. Dit is erg belangrijk voor het functioneren de volgende dag. Daarom is een dimbare lamp ook een essentiële lamp voor in huis. 

Sfeerverlichting 

Sfeerverlichting is ook een favoriet. Het is niet essentieel voor het functioneren, maar het staat wel heel gezellig. Tijdens kerst kan je natuurlijk heel het huis vol hangen met allerlei gezellige lampjes, maar ook buitenom de feestdagen is het een gezellig aanzicht om sfeerverlichting in je huis aan te brengen. Dit kan je doen door bijvoorbeeld led-strips aan te brengen onder kastjes. Dit zorgt voor een sfeervol futuristisch effect.