Wonen

Ga je voor een ruimtelijke of een knusse woonkamer?

Ga je voor een ruimtelijke of een knusse woonkamer?

De woonkamer is een van de belangrijkste plekken van het huis. In deze kamer wordt er veel tijd doorgebracht en een prettige sfeer is geen overbodige luxe. Als je op dit moment uitgekeken bent op de stijl van je woonkamer, dan is het tijd dat je zorgt voor verandering. Je kunt ervoor kiezen om de woonkamer knusser in te richten, maar eventueel ook voor het ruimer laten ogen van de kamer. 

Zo maak je de kamer knusser!

Als je de woonkamer graag wat knusser wilt maken, dan is het belangrijk dat je zorgt voor een warme kleur. De kleur van de woonkamer is namelijk erg belangrijk voor de sfeer die er hangt. Kies een kleur waar jij een fijn gevoel bij krijgt en kies de juiste soort verf of behang. Indien je behang aanschaft, dan is het aan te raden om te kiezen voor een rustig patroon. Zorg ervoor dat de muren naar de achtergrond verdwijnen en de accessoires naar voren komen. De accessoires zijn ook gelijk het volgende punt waar je goed over na moet denken. Voor het knusser maken van een kamer zijn goede accessoires onmisbaar. Echter, een verkeerde combinatie van accessoires kan ervoor zorgen dat de woonkamer in plaats van knus, onoverzichtelijk wordt. 

Wat voor accessoires passen bij een knusse woonkamer?

Als je de woonkamer knusser wilt inrichten, dien je te zorgen voor ronde vormen. Ronde accessoires maken de woonkamer zachter en zorgen voor meer balans in het interieur. Ga daarom op zoek naar accessoires met een ronde of ovale vorm. Hierbij kan je onder andere denken aan de lampenkap en de beeldjes. 

Een woonkamer ruimtelijk inrichten

Bij een ruimtelijke inrichting probeer je de woonkamer overzichtelijk en strak te houden. Een woonkamer die op deze manier wordt ingericht oogt groter en komt minder slordig over. Om voor een ruimtelijk interieur te zorgen, is het aan te raden om voor neutrale kleuren te kiezen. Hierbij kan je denken aan witte, maar eventueel ook aan een grijze kleur. Net als bij het knusser maken van een woning, dien je bij het ruimtelijker maken van een woning te zorgen voor een juiste combinatie van meubels en accessoires.

Welke meubels passen bij een ruimtelijke inrichting?

Indien je de woonkamer ruimtelijk wilt inrichten, dien je te zorgen voor de juiste meubels. Een echte aanrader hiervoor is om te zoeken naar een hoekbank. Hoekbanken zorgen voor een overzichtelijke woonkamer en zijn bovendien te verkrijgen in diverse formaten. Ook bij een kleine woonkamer kun je dus kiezen voor een hoekbank.