Inspiratie

3x de leukste macramé projecten

Macramé is helemaal booming. Alhoewel de knoopkunst al sinds de jaren 70 bestaat, maakt het nu weer een comeback. Vooral in de bohemian stijl zie je het veel terug. Wil je je eraan wagen om het zelf eens te proberen? Wij hebben een paar beginners projecten voor je op een rijtje gezet. Wie weet krijg jij een nieuwe hobby!

Plantenhanger

Geef je interieur direct extra sfeer met een zelfgemaakte plantenhanger. Tutorials van de basisknopen en van de plantenhanger zelf vind je volop op YouTube. Mag de plantenhanger binnen hangen? Kies dan voor mooi gerecycled katoen. Dit is tegenwoordig in diverse winkels verkrijgbaar in prachtige kleuren. Komt de plantenhanger buiten te hangen en moet het tegen een stootje kunnen? Ga dan voor jute. Dit vind je in bijna iedere (budget) hobbywinkel. Kies tenslotte een mooie hangplant en pot uit en je hebt een prachtige eyecatcher. 

Sleutelhanger

Nog zo’n fijn projectje om de knopen goed onder de knie te krijgen is het maken van een sleutelhanger. Gebruik hiervoor gerecycled katoen en een mooi karabijnslot. Sloten en andere sieraden onderdelen vind je bij Betaalbarekralen. Tutorials van prachtige sleutelhangers zijn ook op YouTube te vinden. 

Sieraden

Wist je dat je de mooiste sieraden zelf kunt knopen? Gebruik hiervoor micro macramé draad. Dit kun je ook bestellen bij Betaalbarekralen. Bij deze groothandel sieraden en accessoires vind je bovendien de mooiste kralen en bedels om jouw macramé sieraad af te maken. Bekijk onder het kopje “Inspiratie” instructievideo’s om binnen no time je eigen armbandjes te knopen.

Deze items zijn bovendien erg leuk om als cadeau te geven of te krijgen. Wie weet ben jij er wel zo goed in dat je je producten zelfs kunt verkopen. Ga lekker aan de slag met macramé en onthoud: oefening baart kunst!