VerbouwenWonen

Nieuwe dakkapel? 3 redenen waarom je dit beter kan laten doen!

Wil je wat meer ruimte creëren in je woning? En dan in eerste instantie op de eerste verdieping of op zolder? Dan heb je zeker al nagedacht over een dakkapel. Een dakkapel geeft verrassend veel ruimte en kan zorgen voor veel meer licht in de woning.

Dakkapel plaatsen

Nu ziet dat er misschien niet zo heel ingewikkeld uit. Zo’n dakkapel plaatsen. Wat is het nu eigenlijk. Twee zijkanten, een dak als bovenkant en een raampartij aan de voorkant. Dat kun je zelf wel doen toch? Misschien toch beter van niet, wij leggen uit waarom.

Dakkapel laten plaatsen

Een dakkapel kun je wellicht beter laten plaatsen. Vergeet niet dat het wel aan de buitenkant van je huis is waar je mee bezig gaat. Anders gezegd, je maakt je huis eerst open en moet hem dan weer afdichten met de dakkapel. Doe je dit niet goed, dan krijg je wellicht lekkages met alle gevolgen van dien.

Uitbesteden

Een dakkapellen offerte is snel aangevraagd. Je zit nergens aan vast en je kunt prijzen vergelijken. Er zijn talloze experts die alles in eigen huis hebben, inclusief eigen fabricage. Zodoende heb je om te beginnen maar te maken met 1 aanspreekpunt. Het monteren gaat bovendien ook snel. Zij hebben je dakkapel binnen een halve dag geplaatst. Dus dezelfde dag is je huis weer dicht. Dit is wel fijn als er bijvoorbeeld regen wordt voorspelt!

En gelukkig zijn er veel aanbieders, dus met een beetje zoekwerk vind je altijd de juiste partij. Als je een expert in de hand neemt ben je verzekert van expertise en kun je ergens op terugvallen als iets niet goed blijkt te zijn. Dat is ook wel een veilig gevoel natuurlijk.

Materiaal en gereedschap

Deze bedrijven nemen alle benodigde materialen in 1 keer mee en hebben ook alle gereedschap tot hun beschikking. Vaak als je dergelijke klussen zelf gaat aanpakken kom je erachter dat je toch net weer wat materiaal mist en net dat stuk gereedschap niet hebt. Hierdoor wordt de plaatsingstijd al meteen stukken langer, en lopen je kosten alsnog op.

Hoe je het ook went of keert: als je niet dagelijks dakkapellen plaatst is de kans op meetfouten aanzienlijk. En dat zou jammer zijn. Dat je net je plaatmateriaal gezaagd hebt en het blijkt te kort te zijn. Dan kun je de platen weggooien. Overkomt de expert dit nu toch, dan is het zijn probleem en kost het jou niets. 

Dat is overigens nog wel een tip. Laat het werk aannemen. Dan kom je achteraf niet voor verrassingen te staan. Spreek een vast bedrag af, dan weet je waar je aan toe bent.