Keuken

Geef je keuken een budget make-over

Je moet van je keuken houden. Je brengt er ten slotte veel tijd in door. Gelukkig betekent een make-over van de keuken niet altijd een nieuwe inrichting – en duizenden euro’s aan spaargeld. Probeer eens een aantal van deze goedkope doe-het-zelf ideeën voor een make-over van de keuken te implementeren. Je keuken zal er helemaal van opknappen!

Begin met een kleurenschema

Wanneer je begint met het kiezen van een kleurenschema, wordt de rest van jouw make-over beslissingen gemakkelijker. Van het kiezen van nieuwe verf tot het kopen van nieuwe accessoires. Jouw kleurenschema of ‘palet’ zal je ook helpen om een ​​professioneel ingerichte, samenhangende look te krijgen. Je kunt gemakkelijk inspiratie op doen door te bladeren door een keukenmagazine of te speuren op Pinterest.

Vernieuw kastdeuren en lades

Als blikvangers van de keuken, zijn je kastdeuren en ladefronten belangrijk om af en toe bij te werken. Dit kan eenvoudig met een verflaag en enkele nieuwe knoppen. We raden aan om wat verfstalen en proefpotten te halen bij jouw plaatselijke winkel om de kleuren in je keuken te testen. Als de deuren oud zijn en niet meer goed hangen, kan het vervangen van de scharnieren ervoor zorgen dat ze weer als nieuw lijken. Door de knoppen of handgrepen keuken te vervangen, krijgen de kasten en lades ook een geheel nieuwe look.

Een stapje verder

Natuurlijk hoef je het niet te laten bij kleine aanpassingen. Hoewel je misschien geen volledig nieuwe keuken wilt, kun je wel een vloer vervangen, een eiland toevoegen of een hippe schuifdeur. Dit laatste zie je tegenwoordig steeds vaker terug komen in het interieur. Het is namelijk ontzettend ruimtebesparend en je kunt de focus er op leggen door een opvallende schuifdeurgreep te kiezen.

Als vloeroppervlak geen probleem voor je is, zal het toevoegen van een kookeiland en wat krukken je keuken een upgrade geven. Het voegt opslagruimte, eet- en werkruimte toe en ziet er ook modern en luxueus uit. Het is mogelijk om hem zelf te bouwen, maar tenzij je ervaring hebt met timmeren, kun je dit waarschijnlijk het beste overlaten aan professionals.