Algemeen

Geef je badkamer een luxe uitstraling

Met de gemiddelde badkamerrenovatie die bijna €20.000 kost, zouden we je het niet kwalijk nemen als je dit overslaat. Gelukkig voor ons allemaal is het makkelijker dan ooit om je badkamer een luxe uitstraling te geven, zonder te betegelen met marmer en een vrij bad te plaatsen. Wij hebben de favoriete tips van experts verzameld om jouw badkamer er luxe uit te laten zien voor minder geld.

Voeg grootschalige verlichting toe

Als je regelmatig een interieurblog leest, ben je al enigszins bekent met de belangen van goede verlichting. Een van de favoriete trucs voor luxe badkamers is het gebruiken van grootschalige verlichtingsarmaturen, met name verzonken kroonluchters. Deze kunnen een grote impact hebben op de uitstraling van je badkamer, maar nemen geen fysieke ruimte in beslag.

Wil je ook meer natuurlijk licht doorlaten en de ruimte openen? Overweeg dan ook om een douchedeur van glas te implementeren. Zo heb je het beste van beide werelden – natuurlijk en kunstmatig licht!

Verwissel je douchegordijn

Als je een douchegordijnen gebruikt in plaats van een glazen douchewand, is de kans groot dat je badkamer er behoorlijk oubollig uitziet. Gelukkig hoeft dit niet voor altijd zo te zijn! Wil je je graag vasthouden aan een douchegordijn? Gebruik dan echte slaapkamergordijnen in plaats van gordijnen die bedoeld zijn voor de badkamer.

Er is een grotere selectie en je kunt zijden of zijdeachtige gordijnen vinden om meteen de luxe factor te verhogen. Zorg ervoor dat je er een goedkope stoffen douche-voering onder toevoegt.

Gebruiken gouden en metalen accenten

Messing, dat decorstuk uit de jaren 70 en 80, is helemaal terug van weggeweest. Voeg er een vleugje van toe (of een ander goudkleurig metaal) om je badkamer een beetje warmte en elegantie te geven.

Het is wel belangrijk om de juiste tint te gebruiken. Het goed van vroeger, dat een meer groenige basis had, ziet er nu gedateerd uit. Maar armaturen in geborsteld goud in strakke vormen zien er warmer, nieuw en fris uit. Je kunt deze gemakkelijk toevoegen aan de ruimte. Denk aan het vervangen van je kranen, zeepbakjes of prullenbakken.