Interieur

Tijdloos en elegant

Is jouw eetkamer ook toe aan nieuwe stoelen? Je hebt veel verschillende soorten stoelen, gaande van kunststof tot leder. Als je op zoek bent naar een tijdloze en tegelijk elegante stoel is een leren eetkamerstoel een goede keuze. Wanneer je voor een leren eetkamerstoel kiest geef je ook al meteen een andere touch aan jouw eetkamer. Daarnaast heb je de stoelen ook in verschillende hoogtes en breedtes. Heb je een hoge tafel of een bar, dan kan je gaan voor een hoge stoel maar heb je een lage eettafel zijn er ook verschillende soorten lage stoelen. De breedte van jouw tafel speelt ook een belangrijke rol, afhankelijk hoeveel stoelen je wilt plaatsen aan de tafel. Je hebt brede en minder brede stoelen, met of zonder armleuning.

Welke stoel past nu het best?

Stoelen zijn er in verschillende breedtes en hoogtes maar ook in verschillende kleuren, verschillende soorten leder en met of zonder wieltjes. Stoelen met wieltjes zijn vaak makkelijker omdat een leren stoel wel eens redelijk zwaar kan zijn. Zeker wanneer je denkt aan de eetkamerfauteuils. Maar veel mensen vinden het aangenamer en mooier zonder wieltjes. Dan is er de keuze of je een stoel op twee of vier poten wilt hebben of bij sommige stoelen heb je zelfs maar een doorlopende poot. Dat is puur smaak en wat je zelf mooi of minder mooi vindt. Net zoals de kleur ook een kwestie van smaak is en waar jouw voorkeur naar uit gaat.

Keuzestress

De keuzes blijven zich opstapelen, er zijn zoveel verschillende soorten stoelen en er blijven verschillen opduiken. We hebben al de eetkamerfauteuils gezien, de verschillende kleuren, verschillende poten, hoogtes, breedtes en nu ook nog de verschillende rugleuning en armleuning. Neem je een stoel met of zonder armleuning? Wanneer je al een tafel hebt is het vaak makkelijk om de afmetingen te weten zodat je kan inschatten hoeveel stoelen je aan de tafel kan zetten. Heb je nog voldoende plaats over dan kan je opteren voor stoelen met een armleuning. Ben je eerder beperkt in ruimte dan kan het beter zijn een stoel te nemen zonder armleuning. Je kan er misschien wel een met armleuning zetten aan het hoofd van de tafel. Tot slot kan je nog kiezen voor een hoge of een lage rugleuning. Kies vooral waar je zelf comfortabel en goed op zit.

Geef een antwoord