AlgemeenInspiratieVerbouwenWonen

Tips voor het isoleren van je huis

Tips voor het isoleren van je huis

Isolatie, isolatie, isolatie. Isolatie is hot topic. Het zou dé manier zijn om niet alleen geld te besparen op je energierekening, maar ook om een duurzamer huis te creëren. Heel veel bronnen spreken hierover, waardoor isoleren een grote woonwens is geworden voor veel mensen. Maar hoe begin je en wat zijn de opties?

Nieuwe kozijnen

Een van de populairste renovaties is om de kozijnen te vervangen. Veel huizen hebben nog oude kozijnen van hout of een ander materiaal. Tegenwoordig worden kunststof ramen gezien als een van de best isolerende opties. Doordat binnen in het kunststof kozijn verschillende kamers zijn gecreëerd waar stilstaande lucht in kan blijven staan werken deze kozijnen enorm isolerend. Daarnaast is kunststof onderhoudsvrij. Dit materiaal kan jaren meegaan zonder dat je er onderhoud aan hoeft te plegen. Dat maakt deze optie extra duurzaam. Kunststof kozijnen zijn er trouwens voor het hele huis. Van ramen tot deuren tot een kunststof schuifpui. Wanneer je dit allemaal vernieuwd ga je dat zeker merken op de energierekening.

Dubbelglas

Dubbelglas is al enigszins een standaard, maar deze mocht toch zeker niet uit het rijtje ontbreken. Zeker als je ook de kozijnen gaat vervangen is dat het perfecte moment om ook voor dubbelglas te kiezen. Dit isoleert niet alleen warmte en kou, maar geeft ook een verbeterde geluidsisolatie. Zo bespaar je op de energierekening en houd je vervelende geluiden buiten.

Dakisolatie

Een goed geïsoleerd dak kan ook een grote impact maken op de energierekening. Hoewel je sommige isolatie wel zelf kunt installeren is het altijd belangrijk om je te laten adviseren door experts aangezien het aanbrengen van de verkeerde isolatie ook problemen kan veroorzaken zoals dakrot. Je kunt dakisolatie aan de binnenkant aanbrengen, aan de buitenkant of je kunt de zoldervloer isoleren. Er zijn hier dus een hoop opties en een expert kan je helpen bepalen wat de beste keuze is voor jouw huis.