AlgemeenInspiratieWonen

Maak je eigen woondecoraties

Maak je eigen woondecoraties

Het inrichten en decoreren van je huis is enorm persoonlijk. Je kunt er nog een schepje bovenop doen en het nog persoonlijker maken door je eigen decoraties te maken. Zo hoef je ook geen uren te zoeken naar precies hetgeen wat je wil hebben, je kunt het gewoon zelf maken!

Modelbouw

Modelbouw is een enorm leuke hobby voor mensen van alle leeftijden. Het kan echt voor iedereen leuk zijn omdat er enorm veel verschillende schaalmodellen verkrijgbaar zijn om zelf te bouwen. De populairste onderwerpen in modelbouw zijn treinen, vliegtuigen en boten, maar er is een grote diversiteit in schaalmodellen te vinden. Je kunt eerst veel plezier hebben bij het in elkaar zetten van het model en daarna stel je het tentoon als decoratie in je huis.

Pak een kwast

Schilderen is natuurlijk een inkoppertje om in deze lijst te benoemen. Wat veel mensen tegenhoudt om dit ook echt te doen is dat ze denken dat ze niet kunnen schilderen. Maar niets is minder waar. Er zijn enorm veel leuk technieken om te proberen en tutorials om te volgen die geschikt zijn voor beginners. Een leuke optie is altijd om een Bob Ross filmpje te proberen te volgen. Zo weet je altijd wat de uitkomst ongeveer zal zijn en hij legt het op een beginnersvriendelijke manier uit. Zoek anders op YouTube nog andere leuke tutorials of probeer en keer ‘pour art’ of een andere abstracte techniek, aan gezien een realistisch schilderij inderdaad erg lastig kan zijn voor een beginner.

Bouw een meubel

Als je een beetje handig bent of interesse hebt in een groter project kun je ook zelf een meubel bouwen. Dit kan van alles zijn, van een simpel bijzettafeltje tot een bankje. Ook een plantenbak is erg leuk om zelf te maken. Wie weet ben je er wel heel goed in en ontdek je een nieuw talent. Als dat zo is zijn zelfgebouwde meubels ook erg leuke cadeautjes.