Inspiratie

Deze 3 items voorzien jou van beschutting in de zomer!

De zomer komt er weer aan! Dit betekent dat we kunnen wachten op lekker weer. Aan de andere kant is het ook handig om jezelf te voorzien van middelen die jou beschutten van de zon. Het kan namelijk lekker zijn om af en toe de schaduw op te zoeken. Er zijn verschillende interessante items die hiervoor kunnen zorgen. In deze blog behandelen we drie items die jou kunnen voorzien van schaduw, wanneer je even klaar bent met de felle zon. Lees dus gauw verder en doe je huid een plezier!

Parasol

Ten eerste kan je natuurlijk een parasol plaatsen in je achtertuin. Het voordeel hieraan, is dat je het kan verplaatsen naar de gewenste plek. Daarnaast kan je ervoor kiezen om half onder de parasol te liggen. Op deze manier kan je een deel van je lichaam beschutten van de zon. Onder de parasol kan je vervolgens zitten met vrienden en/of familie en genieten van een drankje en een hapje. Onder een parasol kan het vaak alsnog erg benauwd zijn.

Hekwerk en begroeiing

Door middel van hekwerk en beplanting kan je in jouw tuin schaduw creëren. Je kan hiermee makkelijk experimenteren. Je kan namelijk zelf bepalen hoe hoog je de schutting wil. Op deze manier bepaal je hoe groot je de schaduw in jouw tuin wil. Het nadeel hieraan is echter dat je deze schaduw niet kan verplaatsen, zoals bij een parasol. Je bent genoodzaakt om naar een specifieke plek te verplaatsen, zodra je toe bent aan beschutting. In tegenstelling tot de parasol, is het vaak erg koel in de beschutte hoekjes in jouw tuin. Dit komt doordat de plek vrijwel altijd voorzien wordt van schaduw.

Jaloezieën

Binnen zijn er ook verschillende manieren om zonlicht tegen te gaan. Het kan namelijk zo zijn dat je nog aan het werk moet, terwijl het warme weer is aangekomen. Om in zo’n situatie de zon te blokkeren, kan je verschillende soorten verduisteringen toepassen. Dit kan in de vorm van (rol)gordijnen, maar ook jaloezieën. Gordijnen zullen ongetwijfeld voor de meest sierlijke uitstraling zorgen. Jaloezieën en rolgordijnen zijn echter functioneler in het verduisteren. Met rolgordijnen en jaloezieën kan je namelijk nauwkeuriger de lichtinval bepalen. Dit zorgt voor meer comfort bij het uitoefenen van jouw werkzaamheden. Jaloezieën zijn over het algemeen stijlvoller dan rolgordijnen. Je hebt onder de jaloezieën namelijk houten en aluminium varianten, die perfect aansluiten op moderne inrichtingen.