InspiratieWonen

Aromatherapie voor inspiratie

Aromatherapie voor inspiratie

We zoeken allemaal wel eens naar inspiratie. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat je überhaupt deze blog leest. Ik heb hier de perfecte oplossing voor. Met deze blog geef ik je woon inspiratie, door je iets aan te raden wat je nóg meer inspiratie kan geven. Aromatherapie. Door het vernevelen etherische olie met een Leuke aroma diffuser, kun je je lekkerder, geconcentreerder en meer ontspannen voelen. Misschien wel hét recept voor inspiratie.

Een mooie omgeving inspireert

De beste inspiratie komt wanneer je je in een mooie omgeving begeeft. Daarom is het van belang dat je aroma diffuser geen lelijk ding is. Gelukkig maakt Geurwolkje diffusers met mooie designs en in verschillende kleuren en houttinten. Sommige bevatten zelf een mooi sfeerlicht en mijn persoonlijke favoriet is een design dat eruit ziet als een bijzet tafeltje! Heerlijk multifunctioneel. Ik weet zeker dat er een tussen zit die bij jouw huidige of gewenste interieur past, waarmee je lekkere etherische olie door je huis kan laten vernevelen.

Je lekker voelen

Niets is zo killing voor de inspiratie als wakker worden met een zere keel. Of het hebben van een trekkerige droge huid. Je wil gewoon lekker in je vel kunnen zitten. Een luchtbevochtiger kan enorm helpen bij dit soort milde klachten. Een goede luchtvochtigheid in huis hydrateert je huid en haar van buitenaf. Daarnaast kan het andere klachten verlichten zoals droge ogen, een zere keel, hoesten en andere verkoudheidsklachten. Hierdoor zit je letterlijk lekkerder in je vel en ben je helemaal klaar om geïnspireerd te raken.

Inspirerende aromatherapie

Je omgeving ziet er top uit en je zit lekker in je vel, maar de grootste bron van inspiratie kan beginnen door het toevoegen van een drupje etherische olie. Dit is het ingrediënt wat de luchtbevochtiger omtovert tot en aromatherapie diffuser. Goede etherische oliën, zoals die van Geurwolkje, zijn gemaakt van geconcentreerd extract van kruiden, bloemen en planten. Geuren in deze hoge concentratie kunnen ons prikkelen en verschillende effecten hebben op ons lichaam en de geest. Geur is een sterk zintuig omdat het een goede verbinding heeft met het emotionele deel van ons brein en daarmee in contact staat met ons zenuwstelsel. Daardoor kunnen deze geconcentreerde geuren een effect hebben op de gemoedstoestand. Elke olie heeft een eigen unieke geur en dus ook een eigen uniek effect. Zo kan rozemarijn de concentratie verbeteren en werk lavendel ontspannend. Etherische oliën zijn ook goed te combineren, waardoor de verschillende effecten van de oliën gecombineerd worden. Een lekkere blend van Geurwolkje kan jou dus veel inspiratie opleveren!