InspiratieInterieurKeukenWonen

Kleine keuken? Vier tips om hem probleemloos in te richten!

Kleine keuken 4 tips om hem probleemloos in te richten!

Hoewel kleine appartementen en huizen veel charme bieden, ontbreekt het ze vaak aan keukenruimte. Gelukkig zijn er talloze kleine keukenideeën die opslag en efficiëntie maximaliseren. Het draait allemaal om het werken met de ruimte die er is. Of je nu gaat renoveren en helemaal opnieuw begint of gewoon je bestaande ruimte wilt opfrissen, je wilt deze tips zeker eens proberen!

Combineer items met elkaar

Grote keukenattributen die je hebt gekocht bij de Eldi zoals een koelkast en vriezer nemen veel plek in beslag. Overweeg daarom om een koelkast en vriezer in één te kopen en in je keuken te plaatsen. Is dit niet mogelijk, omdat je een groot gezin hebt en dit resulteert in te weinig opslagruimte? Kies er dan voor om je Liebherr diepvriezer in de schuur, bijkeuken of een andere plek te plaatsen. Je gebruikt deze minder vaak dan de koelkast, waardoor dit de beste keuze lijkt.

Ga voor open kasten

Iedereen heeft opslag nodig in zijn keuken. Kasten hoog aan de muur, boven het aanrecht zijn dan ook ideaal. Kies in plaats van dichte kasten eerder voor een open versie. Doe dit bijvoorbeeld door op maat gemaakte planken op te hangen. Zo hou je de keuken open én betaalbaar.

Installeer verticale opslag

Door een hoge en dunne verticale opslaglade tussen bijvoorbeeld je koelkast en werkblad te installeren, Een ruimte van 15 centimeter lijkt ontzettend weinig, maar door de lade van vloer tot plafond te laten reiken, kan je een zee aan opslag creëren. Je kunt hier al je kruiden, bakolie, potjes noten en zaden, bloem, suiker en ga maar door herbergen.

Kies een roterende hoekkast

Wanneer je roterende ronde planken in je hoekkast installeert, maak je veel gebruik van de dode ruimte. Ze kosten maar een paar tientjes om aan de schaffen en kunnen achteraf in je bestaande kasten worden ingebouwd. Hoe cool is dat?