InspiratieVerbouwen

3X de leukste inspiratie voor deuren

3X de leukste inspiratie voor deuren

Deuren. Misschien heb je er maar twee, misschien wel tien. Maar vind je ze ook mooi? Deuren kunnen eigenlijk een enorm mooi interieur item zijn maar worden vaak een beetje verwaarloosd. Of het komt omdat je er niet zo snel aan denkt of door gebrek aan inspiratie weet ik niet. Maar bij deze wijs ik je erop en geef ik meteen wat inspiratie.

DIY upgrade

De eerste optie die ik wil geven heeft alles te maken met het zélf opknappen van je huidige deuren. Je hoeft je deuren helemaal niet meteen te vervangen als je er niet blij mee bent. Als je een beetje handig bent en er even een momentje voor neemt kun je heel makkelijk de bestaande deuren een upgrade geven door nieuw mooi deurbeslag te monteren. Denk bijvoorbeeld aan een moderne zwarte deurklink om de nietszeggende standaard deurklink mee te vervangen. Als je wat meer tijd hebt kun je zelfs je hele deur zwart verven. Of welke kleur dan ook mooi staat in jouw interieur.

Stalen deuren

Stalen deuren zijn al een tijdje enorm populair. En terecht. Ze maken een ruimte helemaal af en voegen enorm toe aan de sfeer in huis. Deze deuren zijn meestal van zwart staal met drie grote glazen panelen. Maar dit soort deuren kun je ook in andere kleuren en vormen krijgen. Laat je dus niet meteen verleiden door deze populaire variant, maar kijk eens verder voor net wat uniekere exemplaren.

Schuifdeuren

Dit is de meest ingrijpende optie uit dit lijstje maar het kan een enorme impact maken én een hoop ruimte besparen. Heb jij ergens in een kleine ruimte last van de deur die veel ruimte in beslag neemt, simpelweg omdat de deur de ruimte inzwaait en hierdoor een cruciaal stukje van die ruimte inneemt? Kijk eens naar de mogelijkheden om hier een schuifdeur te plaatsen. Deze kunnen erg ruimte besparend in de muur gebouwd worden, of je kunt kiezen voor een eyecatcher aan een opvallend hangsysteem.