AlgemeenInspiratieWonen

De buitenkant van je huis upgraden doe je zo

Ook al is het interieur van je huis waar je woont en speelt, de buitenkant van je huis zorgt ervoor dat je huis ‘straalt’ bij de buren! Voor het bijwerken van je huis kun je een groot budget beschikbaar stellen, maar ook door kleine details kan er aan de buitenkant van je huis een boost gegeven worden. Laten we eens kijken naar opties voor beide!

Grotere veranderingen

Je kunt het hier natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Denk eens aan een prachtige aanbouw in de stijl van je woning, grote ramen, gevelbekleding of een nieuwe voordeur of dak. Denk eraan dat je voor grote aanpassingen aan je huis bijna altijd een vergunning nodig hebt. Maar je hoeft het niet te laten bij je huis, je kunt ook denken aan een tuinrenovatie om je woning te laten stralen. Huur een architect in voor een schitterende voortuin of creëer een indrukwekkende oprit met prachtig ingebouwde verlichting. Dit in combinatie met houten gevelbekleding zal ervoor zorgen dat jouw huis het praatje van het dorp wordt!

Budgetvriendelijke aanpassingen

Zoals we al aangaven hoef je niet al je spaargeld te spenderen om je huis de upgrade te geven die het nodig heeft. Het schilderen van je huis kan de uitstraling bijvoorbeeld compleet veranderen. Of je nu het hele huis schildert, of alleen de rand rond de ramen en deuren, het resultaat zal prachtig zijn. Kijk hiernaast eens naar de details van je woning. Het bijwerken van dingen als verlichtingsarmaturen, luiken, huisnummers, deurbeslag en brievenbussen zijn een geweldige manier om te beginnen. Ga daarna verder met je landschapsarchitectuur. Een paar uur aan tuinwerk kan wonderen doen. Maai en snoei gras of hark bladeren en ruim omgevallen boomresten rond de tuin op. Verberg vuilnisbakken en andere items die storend zijn. Je huis en tuin zullen er gelijk een stuk beter uitzien!