InspiratieInterieur

3 klusjes om de sfeer in je huis compleet mee te veranderen

Of je nu je hele huis een volledige makeover wil geven of gewoon een paar kleine dingetjes wil veranderen, in deze blog wil ik je gewoon wat ideetjes geven waarmee je de sfeer in huis kunt veranderen. Zonder het hele huis te verbouwen, muren te verbreken of dure nieuwe meubels te kopen, kun je toch een hoop veranderen in huis. Als je een klein beetje moeite doet voor deze klusjes is je huis zo weer als nieuw.

De deuren

Alle deuren in huis vervangen kan best een grote klus zijn en de kosten hiervan kunnen erg oplopen, afhankelijk van hoeveel deuren je in huis hebt. Er is een simpele manier om de sfeer in je huis te veranderen door iets te veranderen aan je deuren. Vervang je standaard zilverkleurige deurklinken bijvoorbeeld eens. Je hebt bijvoorbeeld keuze uit zwarte moderne en retro deurklinken. Door je standaard klinken te vervangen met retro deurklinken zwart maak je meteen een grote impact in de ruimte. Zwart schakelmateriaal is een echte eyecatcher waardoor je schakelmateriaal ineens een mooie accessoire wordt in je huis in plaats van een lelijk gebruiksvoorwerp.

Behangen

Veel mensen zijn bank om te behangen, maar behangen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Maak het jezelf gemakkelijk door een simpele print te kiezen zodat het aansluiten geen probleem wordt. Ook kun je ervoor kiezen om maar een kleine muur te behangen waardoor het makkelijker wordt of zelfs alleen een of een paar deuren. Heb je bijvoorbeeld een inloopkast vanuit de slaapkamer met oude houten deuren. Gooi er een stuk behang op en de sfeer veranderd volledig.

Verf een oud meubel

Een oud meubel omtoveren tot een nieuw meubel is een supermakkelijke en voordelige manier om je ruimte een make over te geven. Verf de kast houten kast bijvoorbeeld volledig zwart. Dat past meteen goed bij je nieuwe deurklinken. Dit gaat zeker een groot verschil maken in je huis.