BadkamerWonen

Nieuw jaar, nieuwe badkamer: zo maak je de juiste keuze

Waar de één het jaar begint met goede voornemens, begint de ander het jaar met plannen voor een nieuwe badkamer. En dat is geen verrassing. De douche is immers de perfecte plek voor een frisse start. Maar hoe weet je zeker of je nieuwe badkamer echt bij je past? Er is zoveel om uit te kiezen en dan moet je ook nog eens rekening houden met alle praktische zaken. Geen zorgen, wij helpen je. Met deze korte checklist sta jij binnen no-time onder je nieuwe douche. 

Douche, bad of allebei? 

De badkamer is vaak één van de kleinste ruimtes in huis. De kunst is om de ruimte optimaal te benutten zonder deze vol te proppen. Praktisch denken dus. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg formaten douches en baden om uit te kiezen. Zo kun je in een ruime badkamer kiezen voor een inloopdouche en een kleine badkamer inrichten met een douchecabine. Wil je toch graag een bad én een douche? Dan kun je er uiteraard ook voor kiezen om een handdouche aan je bad toe te voegen. 

Denk ook goed na over je behoeftes. Hoe vaak verwacht je in bad te gaan en poets je vaak alleen je tanden of sta je samen voor de spiegel? Misschien kun je het bad dan beter laten varen om zo ruimte te maken voor een dubbele wasbak. 

Tip: houd ook rekening met loopruimte, spatwater en openslaande deuren wanneer je je badkamer ontwerpt.

Kies de kleur voor jou

Als ik je vraag om een wasbak te omschrijven, denk je waarschijnlijk al snel aan een witte wasbak met een zilveren kraan. Alhoewel deze combinatie in de meeste huishoudens nog steeds populair is, kan je ook voor een andere kleur kiezen. Wat dacht je van een badkraan zwart of een doucheset zwart? Zo geef je je witte badkamermeubels net wat meer pit. 

Wil je het helemaal over een andere boeg gooien, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een andere kleur wasbak of toilet. 

Tip: kies niet meer dan twee kleurtinten voor je badkamermeubels, dan blijft het een mooi geheel.

Maak het plaatje compleet

Nu je zowel een keuze hebt gemaakt in badkamermeubels als kleurtinten is het tijd om het plaatje compleet te maken. Ben je enthousiast over de zwarte kranen, dan creëer je al snel een industriële look met een betonlook wand en stoere accessoires. Toch liever een glazen inloopdouche met zilveren kranen? Ga dan voor een klassieke badkamer met veel hout en warm licht.

Heb je alles uitgedacht en staan je plannen op papier? Dan wordt het tijd om je droombadkamer te realiseren. Geniet van je frisse start!