AlgemeenInterieurTuin

Maak je terras winter-proof (duurzame tuinmeubels)

tuinmeubelen

Als je ervoor kiest om je huidige tuinmeubelen op te ruimen en vervolgens nieuwe meubelen wil kopen, wil je natuurlijk met deze nieuwe tuinmeubelen het liefst er een ruime tijd van kunnen doen. Als je er zo lang mogelijk wil van genieten is het van belang dat je deze goed onderhoudt en vooral op de juiste wijze! In dit artikel lees je alles wat je moet weten om je meubelen winterproof te maken en te houden!

Zet je tuinmeubelen binnen wanneer mogelijk

Mocht je in het bezit zijn van een tuinhuis, dan kun je het beste deze in de wintermaanden, wanneer je deze tuinmeubelen toch niet gebruikt, binnenzetten. Als je hebt gekozen om in houten tuinmeubelen te investeren is het ook zeker aan te raden om de nodige verluchting te voorzien. Op deze manier voorkom je aanslag, schimmel of aantasting door bijvoorbeeld houtwormen.

Tuinmeubelen niet op het gazon plaatsen

Velen zetten als het lekkere weer, weer doorbreekt hun tuinmeubelen bijvoorbeeld op het gazon. Dit wordt vaak gedaan omdat genieten in het gazon heerlijk is met een groene omgeving. Echter, het nadeel hiervan is dat hierdoor mos en groene aanslag zal optreden. Zo hoeft Teak niet behandeld te worden om de winter door te kunnen komen. Zijn je tuinmeubels sterk vervuild? Dan heb je ook middelen daarvoor, zoals teamcleaner, olie of protector. Meer van zulke tips vind je ook op extrawonen.nl

Weinig onderhoud met aluminium tuinmeubelen

Aluminium tuinmeubelen zijn in aankoop wat duurder, maar daartegenover staat dat ze zich kenmerken door hun duurzaamheid. Deze kunnen in de winter namelijk met gemak buiten blijven staan. Je kunt deze vervolgens reinigen door middel van een onderhoudsmiddel wat tevens geen krassen achterlaat.

Kan jij niet wachten totdat het weer zomer is en je kunt relaxen in je nieuwe tuinmeubelen set? Ligbedshop heeft verschillende mogelijkheden die jou kunnen laten genieten van je tuinmeubelen!

Geef een antwoord