Algemeen

Is het normaal dat je telefoon heet wordt?

Overmatig gebruik of het hebben van te veel actieve apps kan ertoe leiden dat telefoons oververhit raken. Malware, slecht werkende software of fel zonlicht kunnen er allemaal voor zorgen dat je telefoon oververhit raakt. Het komt vaak voor dat telefoons warm worden, maar overmatige hitte kan wijzen op een ernstiger probleem. Moderne mobiele telefoons worden aangedreven door sterke lithium-ion batterijen die warmte creëren en tegelijkertijd energie opwekken. Een beetje warmte is normaal, vooral als je je telefoon al heel lang gebruikt. Enkele van de meest voorkomende redenen voor oververhitting van Android-telefoons zijn malware en frauduleuze applicaties. Als je Android-smartphone of -batterij regelmatig te heet wordt, laat deze dan controleren door professionals in telefoonreparaties zoals die in Fixsupport.

Waarom raakt je telefoon oververhit?

Het is heel normaal dat je telefoon een beetje heet wordt. De temperatuur van je telefoon stijgt als je je telefoon voor langere tijd gebruikt of als je meer apps gebruikt dan normaal. Een van de sterkste redenen om een ​​smartphone te kopen, is het enorme aantal toegankelijke mobiele games. Gaming-apps met hoge intensiteit gebruiken de primaire verwerkingskernen van je telefoon en de grafische verwerkingseenheid, waardoor je telefoon oververhit kan raken. Een andere gegarandeerde methode om de CPU van je telefoon te overbelasten, is urenlang kijken naar videostreamingtoepassingen. Je telefoon moet videogegevens laden en het scherm gedurende langere tijd ingeschakeld houden wanneer je materiaal streamt of online tv kijkt.

Hoe voorkom je dat je telefoon oververhit raakt?

Laad je telefoon op een glad en stevig oppervlak op met een hoogwaardige oplader van de fabrikant van je telefoon of een ander gerenommeerd merk. Je telefoon straalt geen warmte uit omdat hij wordt opgeladen wanneer je je telefoon oplaadt op de bank of in bed. Overlaadbeveiligingen zijn ingebouwd in smartphones. Je telefoon ‘s nachts opladen is goed zolang je ze op een stevige ondergrond oplaadt. Oververhitting kan worden veroorzaakt door buggy-apps die meestal kunnen worden verholpen door ze te upgraden. Ga voor telefoonreparaties in Den Haag als je telefoon ondanks alle preventieve maatregelen toch oververhit blijft.