Algemeen

Problemen met inktcartridges oplossen

Problemen met inktcartridges zijn onvermijdelijk. Je kunt niet raden wanneer of hoe het inktpatroon je ervan weerhoudt om hoogwaardige afdrukresultaten te leveren. Als je je aan de instructies van je fabrikant kunt houden, kun je problemen met je printer oplossen. Zo niet, dan heb je een hand nodig om je te begeleiden hoe je het moet doen. Het eerste dat je moet doen is een testpagina afdrukken. Als je merkt dat de kwaliteit van de afdruk niet hetzelfde is als de eerste keer dat je hem gebruikt, is het tijd om actie te ondernemen. Blijf lezen als je een paar manieren wilt leren over hoe je problemen met de cartridges van je printer kunt oplossen.

Oplossingen die je moet weten

Het eerste probleem ligt in de installatie van de cartridge. Je moet het op de juiste manier installeren en probeer de beschermende verpakking niet te verwijderen totdat je klaar bent om het te installeren. Je moet de inktcartridge ook minstens dertig minuten rechtop plaatsen voordat je hem gebruikt. Vergeet ook niet de plastic strip van je inktpatroon te verwijderen. Als de afdrukkwaliteit begint te verslechteren, moet je mogelijk twee tot drie keer een printkopreinigingscyclus uitvoeren. Als het inktpatroon niet wordt herkend, moet je ervoor zorgen dat de plastic strip wordt verwijderd. Je kunt ook de cartridge en de stroomvoorziening van je printer gedurende twee minuten verwijderen. Daarna kun je het weer inschakelen en vervolgens je inktcartridges opnieuw installeren.

Ernstige problemen waarvoor je misschien professionele hulp nodig hebt

Er zijn serieuze zaken waar je rekening mee moet houden. Soms is het moeilijk om nog een of twee problemen op te lossen. Een deel ervan omvat lekkende cartridges en kleurmenging. Je kunt deze problemen zelf oplossen, maar dat zal moeilijk zijn. Als je cartridge niet wordt geregistreerd, moet je contact opnemen met een professionele technicus om je te helpen. Schakel een professional in als je alle manieren hebt geprobeerd, maar nog niet tot een oplossing bent gekomen.