Algemeen

Hoe u uzelf thuis een gezichtsbehandeling kunt geven

Ik kom uit een lange lijn van vrouwen die gepassioneerd zijn door huidverzorging. Sommige van mijn favoriete beproefde schoonheidsgeheimen worden al generaties lang doorgegeven, zoals het gebruik van een mayonaisemasker om mijn haar glanzend te maken, of het wassen van mijn hoofdhuid met bier voor een brandschoon gevoel.

Ik heb gemerkt dat een paar dagelijkse basisgewoonten echt bijdragen aan een stralende huid, waaronder gehydrateerd blijven, voldoende slapen en een uitgebalanceerd dieet volgen.

Ik ben er trots op om te delen wat deze geweldige vrouwen me hebben gegeven, terwijl ik ook enkele tips toevoeg die ik als schoonheidsspecialiste heb geleerd.

Stap 1: Reinig

Verwijder voorzichtig alles wat op uw huid zit. Gebruik geen heet water en schrob niet. Was je huid zoals je porselein fijn zou maken.

Stap 2: Scrubben

Meng in een kom een ​​ons azijn (idealiter appelciderazijn) grondig met drie eetlepels zuiveringszout.

Gebruik dit mengsel als een zachte scrub. Begin in langzame, polijstende cirkels van je decolleté tot aan je nek, en haal indien nodig meer uit de kom. Ga helemaal naar de bovenkant van je hoofd, maar vermijd je oogkas. Nogmaals, wees voorzichtig!

Laat het mengsel 1 tot 2 minuten op je gezicht zitten en verwijder het dan volledig met water op kamertemperatuur.

Mijn tante, die in de 60 is, en ik hebben allebei geweldige resultaten gezien met deze combinatie. Het gebruik van keuken middeltjes voor gezichtsbehandelingen is niet alleen voor tieners! Je kunt de combinatie ook over je hele lichaam gebruiken.

TIP: Bewaar de azijn in de koelkast.

Stap 3: Toner

Gebruik je favoriete toner op een wattenschijfje (als je een gaasje hebt) en druk op de hele behandelde huid. Mijn favoriet toner is de toner van Pestle and Mortar.

Stap 4: Masker

Meng twee eetlepels yoghurt (idealiter Griekse yoghurt, maar elke gewone variant zal werken) met een theelepel honing (idealiter rauw en lokaal, maar ze werken allemaal).

Breng je yoghurtmasker aan op je decolleté, hals en gezicht in dezelfde volgorde of hetzelfde patroon als waarin je de scrub hebt aangebracht. Laat ongeveer 20 minuten inwerken of totdat het masker droog aanvoelt.

Mijn favoriete einde van mijn gezichtsbehandeling thuis is een douche. Ik neem een ​​kom met water op kamertemperatuur en een washandje mee en verwijder het masker voorzichtig. Het vocht, de stoom en het water helpen het masker te verwijderen. Staat een douche niet in je plan, of is er gewoon niet genoeg tijd, verwijder je masker dan boven een gootsteen met water op kamertemperatuur.

Stap 5: uw normale huidverzorgingsroutine

Het kan alleen een vochtinbrengende crème zijn of u heeft drie stappen. Wat je ook kiest, zorg ervoor dat je een behoorlijke hoeveelheid van elk product gebruikt, masseer ze op je huid en neem ongeveer 30 tot 60 seconden tussen elke stap.