Algemeen

Optionele verzekeringen die toch handig zijn om af te sluiten

Een aantal verzekeringen in Nederland zijn verplicht zoals de basis van de zorgverzekering en de WA (wettelijke aansprakelijkheidsverzekering). Maar er zijn ook een tal van verzekeringen die niet verplicht zijn om te nemen maar die wel eens handig van pas kunnen komen. Het is dus aan te raden om te volgende optionele verzekeringen toch af te sluiten.  

Inboedelverzekering 

Een inboedelverzekering dekt meubelen, glasbreuk en algemene inboedel zoals computers en apparaten. Het wordt aanbevolen voor zowel huiseigenaren als huurders, want zelf nieuwe inboedel moeten kopen is duur. Bij grote schade zoals een afgebrand huis of kleinere schade zoals waterschade door een lekkende kraan, het is altijd fijn als je zelf niet voor de schade op draait maar dat het vergoed wordt door de verzekering. De premie is afhankelijk van de omvang van de dekking, maar standaardpolissen zijn over het algemeen ongeveer € 10 per maand. Veel verzekeraars bieden een inboedelverzekering aan. Het gros van die verzekeraars bieden ook een kostbaarhedenverzekering aan voor zeldzame of dure bezittingen. Omdat er zoveel keus is kan het best ingewikkeld zijn om een inboedelverzekering af te sluiten. Diks helpt je om te bepalen wat je het beste kan laten verzekeren, of je nog een aanvullende kostbaarhedenverzekering nodig hebt en bij welke verzekeraar je het minste premie zou betalen. 

Rechtsbijstandsverzekering 

Deze verzekering dekt de juridische kosten in geval van een rechtszaak of een juridisch geschil. Bijna de helft van Nederland heeft een rechtsbijstandverzekering. Als je een rechtsbijstandsverzekering hebt hoef je niet te betalen voor dure advocaten als situaties zich voordoen. Je kan kiezen voor welk soort situaties je verzekert wil zijn, zoals verkeersongevallen, arbeidsgeschillen of familieproblemen.  

Levensverzekering 

Een levensverzekering biedt financiële zekerheid voor gezinsleden bij overlijden. Er zijn een aantal verzekeringsmaatschappijen in Nederland die levensverzekeringen aanbieden, met verschillende pakketten om uit te kiezen. Zo dekken niet alle levensverzekeringen natuurrampen of terroristische aanslagen. Laat Diks je helpen om alle verzekeraars goed te vergelijken, in welke situaties gedekt worden, tot welk bedrag je verzekerd bent en waar je de laagste premie betaald.