Algemeen

Goede beveiliging met IP-camera’s

IP-camera’s zijn ideaal om jouw eigendommen te beveiligen. Of het nu gaat om je terrein, je woning of je bedrijf te beveiligen. Het kan allemaal. Er zijn verschillende situaties waarbij verschillende camera’s in te zetten zijn. In dit blogartikel een aantal manieren en mogelijkheden om een weloverwogen keuze te maken wanneer je IP-camera’s gaat gebruiken.

Volledige sets of een losse IP-camera?

Wanneer je een losse ruimte of maximaal twee ruimtes wilt bewaken kun je dit doen met losse camera’s. Opnemen gaat met een Cloud of een SD-kaart. Meekijken gaat dan eenvoudig via de laptop.

Wanneer je een compleet bedrijventerrein wilt beveiligen is het handig om te werken met volledige sets. Het is prijstechnisch ook voordeliger om een complete set te kopen in plaats van losse onderdelen. Bij de sets zit vaak een beeldscherm inbegrepen en werken alle camera’s perfect samen met elkaar.

Camera’s: wel of geen bedrading?

Tegenwoordig worden bij de nieuwere bedrijven draadloze camera’s gebruikt. Toch is dit niet altijd de meest ideale keuze. De huidige camera’s met bedrading zijn sterk beveiligd en werken bijna altijd helemaal goed.

Lange afstand

Er zijn nog een aantal voordelen waarom je zou kunnen gaan voor bedraad. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat de afstand van recorder naar de camera’s erg lang is. Bij draadloze camera’s zijn er altijd maximale afstanden die de camera’s kunnen overbruggen. Wanneer de afstand te groot is het dus een goed idee om te kiezen voor camera’s met bedrading.

Betere beveiliging

Verder is ook de beveiliging van het signaal een keuze waarom je voor bedrade camera’s kunt gaan. De beveiliging van de draadloze camera’s is de laatste jaren enorm verbeterd. Toch is het zo dat ze gevoeliger zijn voor hacks. Bedrijven kiezen om die reden nog regelmatig voor camera’s met bedrading.

We hopen me deze tips dat je een goede keuze kunt maken voor het type IP-Camera.

Geef een antwoord