Algemeen

De voordelen van voedsel invriezen

Iedereen die een vriezer heeft weet hoe handig het is om voedsel in te vriezen. Bijna ieder voedsel is in te vriezen en het smaakt bijna net zo goed als vers eten. Alle voordelen van voedsel invriezen zijn hieronder opgesomd.  

Bespaar geld 

Voedsel invriezen is erg handig voor wie tijd en geld wil besparen. Je kan bijvoorbeeld een voedselpakket kopen bij Megafoodstunter, dan krijg je 9 kilo vlees voor maar €35,-. Omdat je zoveel in 1x koopt is de prijs per eenheid laag. Op die manier kan je over tijd een hoop geld besparen. Het vlees komt handig verpakt zodat je het makkelijk kan invriezen wanneer jij dat nodig hebt. Zo heb je altijd boodschappen of kant-en-klaarmaaltijden bij de hand.  

Bespaar tijd  

Als je eten hebt klaargemaakt, maar is er nog er is nog een portie van over, kan je dat invriezen. Als je het eenmaal hebt ingevroren, kun je er namelijk een andere keer van genieten. Je hoeft het dan alleen maar op te warmen in een oven of magnetron. Als je niet elke avond wil koken, is het invriezen ook een goede manier. Maak een grote pan met eten en vries de porties die je niet opeet, in. Zo hoef je op dagen dat je niet wil koken alleen maar een portie op te warmen. Daarom is het invriezen van voedsel een goede manier om tijd te besparen. 

Voedelverspilling tegengaan 

Door voedsel wat bijna over de datum zou gaan in te vriezen wordt de houdbaarheid ervan verlengt. Hierdoor hoeft het niet weggegooid te worden op de vervaldatum. Ook wanneer er bijvoorbeeld avondeten over is, kan dat ingevroren worden. Het zou zonde zijn om dit weg te gooien. Omdat de voedselpakketten van Megafoodstunter zijn gebaseerd op wat er op dat moment beschikbaar was, zal het veel voedselverspilling verminderen. Dit geldt in de meeste gevallen voor producten die anders worden afgeschreven.