Algemeen

Aanhangers en aanhanger onderdelen

Een aanhanger is een handig hulpmiddel bij het vervoeren van spullen. Maar wat zit er nou precies allemaal op een aanhanger? Dit is een veel voorkomende vraag in de aanhangerwereld. Veel mensen weten niet welk onderdeel vervangen moet worden en dat kan leiden tot verwarring. In deze blog gaan wij jou zoveel mogelijk uitleggen over de onderdelen op bepaalde aanhangers en de functie daarvan.

Aanhanger onderdelen ongeremd

We beginnen met de standaard aanhanger onderdelen die te vinden zijn op de ongeremde aanhangers. Allereerst heeft deze vanzelfsprekend een as, daaraan zit het chassis. Op de as komen de wielen te zitten. Belangrijk hierbij is de steekmaat van de as/banden. Deze moet overeenkomen om te passen natuurlijk. Op de ongeremde aanhangers is ook altijd een koppeling te vinden, deze zit op de voorkant van de aanhanger, hierin komt jouw trekhaak. Ook hebben ongeremde aanhangers een losbreekkabel, voor als de koppeling losschiet. Zodat de aanhanger niet ongecontroleerd weg kan schieten maar gewoon achter de auto blijft.

Geremde aanhanger onderdelen

Natuurlijk zijn er meer aanhanger onderdelen te vinden op een geremde aanhanger, dit komt omdat zij een remsysteem erbij hebben. Op de as heb je bijvoorbeeld remschoenen en trommelremmen. Daarop komen dan de wielen. De koppeling zit gemonteerd aan een oplooprem, waaraan een handrem te vinden is. Deze kan dan gemakkelijk de aanhanger op de rem zetten. Aan de handrem zit een remkabel die bevestigd word aan de auto. Deze kabel breekt als hij op teveel spanning staat, dus als de koppeling van de auto afschiet. Maar omdat de onderkant van deze kabel gemonteerd is aan de handrem, komt de aanhanger tot stilstand en vliegt deze niet over de rijbanen.

Verlichting aanhanger

Het is vanzelfsprekend dat aanhangers ook verlichting hebben, het is verplicht zelfs! Vandaar dat het ook een heel belangrijk onderdeel is om te vervangen. Vaak zijn de lampen of kabels los te vervangen, bij Aanhangwagendirect.nl kan je ook de losse glaasjes of stekkers vervangen. Zo hoef je niet onnodig de producten aan te schaffen. Let bij het vervangen van de kabels wel altijd op de juiste aansluiting. Deze is in de meeste gevallen 7- of 13-polig. De 7-polige kabels hebben één functie minder dan 13-polige aansluitingen, dit is de functie tot achteruitrijverlichting. Daarom zitten er in 13-polige kabels, vaak maar 8 aders. Schrik dus niet als er maar 8 aders of 8-pins in jouw kabel zitten, dit is nog steeds een 13-polige kabel!

Extra onderdelen en meer informatie over aanhangers of onderdelen

Er zijn ook een aantal onderdelen die niet op elke aanhanger te vinden zijn. Neem bijvoorbeeld de netten en zeilen. Dit is handig voor het afsluiten van jouw lading. Voor het veilig opbergen van spullen, is een disselkist vaak de handigste optie.

Wil jij nog dieper ingaan op de aanhanger onderdelen? Dat kan! Neem een kijkje bij Aanhangwagendirect.nl. Op de site van Aanhangwagendirect is heel veel informatie te vinden over aanhangers en de onderdelen daarvan. Ook hebben ze handige uitlegvideo’s waarin ze bijvoorbeeld de bandenmaten uitleggen! Daarnaast hebben ze ook een klantenservice waar je met vragen altijd terecht kan.