Algemeen

4 manieren om je huis groen te maken!

Groen is meer dan alleen mooie planten. Groen kan helpen om je huis comfortabeler en gezonder te maken. De planten in je huis absorberen koolstofdioxide, wat bijdraagt ​​aan luchtvervuiling. Daarnaast geven planten zuurstof af. Dit is essentieel voor het overleven van de mens. De voordelen van groen gaan verder dan dat. Ze voegen kleur en karakter toe aan ruimtes, verbeteren de luchtkwaliteit binnenshuis en maken huizen uitnodigender voor gasten.

Kunsthagen toevoegen

Kunsthagen zijn een geweldige manier om wat groen aan je huis toe te voegen. Ze kunnen worden gebruikt als privacyscherm, om geluid en licht buiten te sluiten, of gewoon als decoratie. Kunsthagen kunnen ook helpen om de luchtkwaliteit in je huis te verbeteren door er zuurstof aan toe te voegen.

Kunstplanten wand toevoegen

Een kunstplantenwand kan de beste keuze zijn als het gaat om het toevoegen van groen aan je huis. Een van de grootste voordelen van kunstplanten is dat ze gemakkelijk te onderhouden zijn. Met hun kunstmatige bladeren en stengels hoef je je geen zorgen te maken. Je hoeft ze geen water te geven en je hoeft ze niet uit direct zonlicht te houden. Bovendien zijn er zoveel verschillende soorten kunstplanten met verschillende kleuren en texturen. Je kunt dus een levende muur creëren die er fantastisch uitziet en toch weinig onderhoud vraagt.

Creëer een verticale tuin voor je balkon

Verticale tuinen zijn een geweldige manier om groen aan je huis toe te voegen, vooral als je in een appartement woont of een kleine buitenruimte hebt. Ze zijn er in alle soorten en maten, van hangende plantenbakken die aan leuningen of haken hangen tot doe-het-zelf verticale plantenbakken gemaakt van oude houten kisten. Verticale tuinen kunnen voor meer dan alleen esthetische doeleinden worden gebruikt. Je kunt een zelfvoorzienende woning creëren door het huishouden van voedsel te voorzien. Als je wat tijd over hebt, probeer er dan tomaten of andere eetbare planten in te kweken.

Zorg voor kamerplanten in mooie potten of plantenbakken

Kamerplanten zijn geweldig om groen in huis te brengen, maar je moet ze wel goed verzorgen. Je kunt niet zomaar een oude plant in een pot stoppen en verwachten dat hij zal gedijen. Leer hoeveel water elke kamerplant nodig heeft en zorg ervoor dat ze genoeg krijgen. Vergeet niet om ze water water te geven. Als het te droog is, kan dat de wortels van je plant doden en uiteindelijk de hele plant vernietigen. Geef slechts één keer per week water, tenzij anders aangegeven op het etiket op je plant of pot mix.