Algemeen

3 tips om je woning huisdiervriendelijk te maken

Huisdieren zijn een belangrijk onderdeel van het gezin. Ze verdienen een veilige en gastvrije omgeving. Op deze manier kunnen ze gezond, veilig en gelukkig leven. Als je katten hebt, moet je je huis huisdiervriendelijk maken. Zo moet je bijvoorbeeld alle schadelijke materialen buiten hun bereik houden. Sommige chemicaliën kunnen huid- en oogirritatie veroorzaken. Zijn hun ogen rood en geïrriteerd, gebruik dan oogdruppels kat. Hoe maak je je huis dan huisdiervriendelijk? Hieronder staan verschillende tips die je kunt gebruiken.

Houd het gevaar buiten bereik

Als je chemicaliën of andere gevaarlijke voorwerpen in huis hebt, houd deze dan buiten het bereik van huisdieren. Dit omvat alles dat giftig kan zijn als het door katten wordt ingenomen. Zo moet je bijvoorbeeld schoonmaakmiddelen, onkruidverdelgers en insecticiden op een veilige plek bewaren. Zorg er ook voor dat je alle medicijnen opbergt die schadelijk kunnen zijn als ze door huisdieren worden gegeten. Je kunt investeren in verschillende verzorgingsproducten van Traumapet om je kat gezond te houden. Dit kunnen oogdruppels, mondgels, huidcrèmes, vachtspray en ook verzorgingssets zijn.

Kies Paw-Safe vloeren en stoffen

Als je huisdieren met klauwen hebt, zoals katten en honden, kun je beter een harde vloer gebruiken. De vloer moet bestand zijn tegen krassen. Wanneer je de vloer gaat verbouwen, is het aan te raden om een beton- of tegelvloer te gebruiken. Het is ook een goed idee om hardhouten vloeren te gebruiken. Een harde vloer is meestal vlekbestendig. Daarnaast is de vloer makkelijk schoon te maken. Kies voor meubels met vlekbestendige stoffen. Vermijd het gebruik van zijde of fluweel. Dit kan een magneet zijn voor dierenhaar. Synthetische stof daarentegen is bestand tegen vlekken, bacteriën en geuren.

Stofzuig regelmatig

Je moet de vloer, de bank en het tapijt regelmatig stofzuigen. Stofzuigen kan allergenen en stofdeeltjes in je huis verminderen die de luchtwegen van je huisdier kunnen irriteren. Het helpt ook om al het haar van huisdieren te verwijderen. Het wordt aanbevolen om de vloer en de bank dagelijks te stofzuigen. Dierenhaar heeft een geur. Dus om je huis schoon en hygiënisch te houden, moet je het regelmatig schoonmaken. Je moet je katten ook vaak wassen en verzorgen. Hierdoor blijven je huisdier en huis schoon.