Algemeen

3 handige tips bij het kopen van een trampoline

1.      Kijk naar de maat van de trampoline en van je tuin

Er zijn talloze trampolines te koop in diverse formaten. Het is natuurlijk wel zo handig dat je een trampoline koopt die ook in je tuin past. Daarnaast is het ook wel fijn wanneer de trampoline niet de gehele tuin in beslag neemt. Zorg ervoor dat je dus altijd van tevoren bepaald waar de trampoline moet komen en welke afmetingen hij mag hebben. Mocht je een lange smalle tuin hebben of een stadstuin, dan is een rechthoekige trampoline erg geschikt. Deze neemt minder ruimte in beslag dan een ronde trampoline.

2.      Let goed op de kwaliteit van de onderdelen

De kwaliteit van de onderdelen zijn ook erg belangrijk bij het kopen van een trampoline. Hierbij kun je onder andere letten op de dikte van het frame. Een veilige trampoline heeft een frame dikte van 1,5 mm. Hoe dikker het frame hoe beter. Deze trampolines gaan daarentegen ook langer mee. Ook zijn de poten erg belangrijk voor de veiligheid. Hoe meer poten, des te beter de trampoline blijft staan tijdens het springen. Ook is de trampoline rand erg belangrijk. Een goede, dikke trampolinerand zorgt ervoor dat je kinderen tijdens een missprong niet met hun voetjes tussen de veren kunnen komen. Een trampoline met een extra dikke en extra veilige trampolinerand is de Etan premium. Deze trampolines worden gemaakt met een extra innersleeve en een extra dik randkussen.

3.      Koop een trampoline die voorzien is van een keurmerk

Er bestaan verschillende soorten keurmerken voor een trampoline. Zo heb je de CE-certificering. Hierbij moet een trampoline voldoen aan de wettelijke voorschriften op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Een extra streng keurmerk is het TÜV SUD keurmerk. Hierbij moet een trampoline extra strenge veiligheidstesten doorstaan, voordat een trampoline dit keurmerk krijgt.

Wanneer je bovenstaande tips opvolgt weet je zeker dat je een kwalitatief goede trampoline aanschaft.

Geef een antwoord