Wonen

Zo kom je af van een rioollucht in huis!

Zo kom je af van een rioollucht in huis!

Heb je last van een vieze rioollucht in huis? Dan wil je daar natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Een rioollucht in huis is niet alleen vervelend, het is ook een teken dat er iets mis is in je riool. Laat er daarom zo snel mogelijk naar een professional als lacor riooltechniek naar kijken. Maar hoe staat een rioollucht in huis nou eigenlijk en zijn er dingen die je er zelf tegen kunt doen? Dat lees je in dit artikel!

Wat is de oorzaak van een rioollucht in huis?

De oorzaak van de rioollucht in huis is vaak niet meteen duidelijk. Er kunnen namelijk meerdere oorzaken zijn. Zo kan er sprake zijn van een lekkage, bijvoorbeeld in de afvoer. Controleer daarom alle leidingen in huis goed. Tevens kunnen er problemen zijn met de ontluchting van je riool. Als je vooral last hebt van de stank als het regent, is de kans groot dat dit de oorzaak is. Spoelt je toilet niet goed door? Dan is een verstopping waarschijnlijk de oorzaak van de rioollucht. Maar ook verstoppingen in de vaatwasser, het afvoerputje van de douche of leidingen kunnen de rioollucht veroorzaken. Ook kan je rioolbuis verzakt of verscheurd zijn. In dat geval heb je vaak ook last van rioolvliegjes.

Hoe kun je de rioollucht bestrijden?

Aangezien de kans groot is dat je problemen met je riool of afvoer hebt, als je last hebt van een rioollucht, is het aan te raden om een rioleringsbedrijf in te schakelen. Mocht je het liever zelf willen oplossen, doe dan het volgende. Achterhaal waar de lucht precies vandaan komt. Gebruik op deze plek een plopper om het vuil te verwijderen, en maak de plek waar de lucht vandaan komt daarna schoon met soda. Gebruik geen sterke of chemische ontstoppingsmiddelen. Als de geur aan blijft houden, zit er niets anders op dan een professional in te schakelen. Maak je leidingen en afvoer in het vervolg regelmatig schoon om rioolproblemen te voorkomen.