Wonen

Wat je wel en niet moet doen bij een riool verstopping

Niemand is er blij mee, maar iedereen krijgt er vroeg of laat wel een keer mee te maken: een verstopt riool. Vaak wordt deze aangekondigd met een onaangename geur, met uiteindelijk resultaat dat doorspoelen onmogelijk is. Veel mensen gaan op dit moment zelf van alles proberen, maar dit is vaak niet heel slim om te doen. In deze blog geven we je twee do’s en twee don’ts van wat je moet doen bij een riool verstopping. 

Don’t: chemische ontstoppingsmaterialen

Zoals we net ook al zeiden, gaan veel mensen in eerste instantie zelf proberen het probleem op te lossen. In de supermarkt en in andere winkels kun je veel verschillende materialen kopen die het probleem zouden moeten oplossen, vaak chemische stoffen. Deze stoffen zijn vaak erg schadelijk voor je wc en maken meer kapot dan dat het goed maakt. Oftewel: niet proberen! 

Do: huishoudmiddelen

In plaats van gevaarlijke chemische stoffen gebruiken, zijn er ook veel huishoudmiddelen die je kunt proberen te gebruiken. Deze werken ook niet altijd, maar ze zijn in ieder geval een stuk minder schadelijk voor je riool. Voorbeelden van middelen die ieder huishouden heeft die een mogelijke oplossing kunnen veroorzaken, zijn baking soda en azijn. Combineer deze middelen met warm water en de verstopping moet oplossen.

Don’t: riool actief blijven gebruiken

Het klinkt misschien niet heel logisch, maar het gebeurt nog erg vaak dat huishoudens denken dat problemen vanzelf overwaaien. In een geval van een verstopping betekent dit dat ze gewoon gebruik blijven maken van de wc, zelfs als deze moeite toont met doorspoelen. Dit is natuurlijk niet hygiënisch, maar ook helemaal niet goed voor het riool, dat hierdoor overuren moet maken. Het is een stuk beter om tijdelijk gebruik te maken van het riool bij iemand anders, totdat het probleem opgelost is.

Do: professionele hulp inschakelen

Uiteindelijk is het beste wat je kunt doen om het probleem te verhelpen, een professional inschakelen. Riool ontstopping is geen grapje, maar tegelijkertijd ook geen enkel probleem voor een expert  van een riool ontstoppingsbedrijf die dit werk dagelijks uitvoert. Door snel een expert in te schakelen, zorg jij ervoor dat je niet lang last van de verstopping hoeft te hebben en dat je snel weer als vanouds gebruik kunt maken van jouw riool!

Je riool werkt als vanouds!

Door alert te blijven wanneer je merkt dat je riool verstopt is, zorg je ervoor dat je er de minste problemen mee ervaart.