Wonen

Optrekkend vocht is een serieus probleem – wat is de oplossing?

Wonen in een gezond en comfortabel huis is de droom van iedereen. Je kunt echter veel problemen tegenkomen die zich soms in je huis voordoen. Optrekkend vocht is er daar één van. Dit is een aandoening waarbij je interieur vochtig is en meer schimmelsporen ontwikkelt. Als je dit probleem over het hoofd ziet, krijg je in de toekomst ernstige problemen, waaronder gezondheidsproblemen.

Het gevaar van optrekkend vocht

Als jij of je gezinsleden allergieën hebben, zou het opstijgen van vocht dit gezondheidsprobleem verergeren. Schimmelsporen in je huis kunnen je ademhalingssysteem verstoren en je keel, ogen en neus opschudden. Om deze reden zou je ongeacht het tijdstip last kunnen hebben van allergische reacties. Het volgende gezondheidsprobleem dat wordt veroorzaakt door het opstijgen van vocht, is huidirritatie. Schimmelsporen veroorzaken jeuk en andere huidproblemen. In het ergste geval zou er toxiciteit kunnen optreden wat erg schadelijk is voor je gezondheid. Dit gebeurt wanneer er zwarte schimmel in je huis begint te groeien.

Optrekkend vocht behandelen

Je moet dit probleem zo snel mogelijk aanpakken als je niet wilt dat het erger wordt. De basisbehandeling zou het repareren van vochtige muren zijn. Je hoeft je echter geen zorgen te maken. Je kunt eenvoudig een expert bellen om het probleem op te lossen. Een landmeter komt bij je thuis om het probleem te inspecteren. Vervolgens maakt hij een lijst van de taken die gedaan moeten worden en een rekening die je moet betalen. De expert zal een vochtwerend middel installeren, het membraan repareren, opnieuw stuken en en het werk afmaken.

Optrekkend vocht voorkomen

Om hetzelfde probleem in de toekomst te voorkomen, kun je een professioneel behandelprogramma van een specifieke dienst nemen. Deze expert renoveert je huis en minimaliseert het risico op blootstelling aan vocht. In sommige gevallen verandert deze professional het grondniveau van je huis en de muur. Hij houdt zich ook bezig met sanitair, dakgoten, externe afvoer en andere dingen om het risico van optrekkend vocht te verminderen.