InspiratieTuinWonen

Hoe kies ik de juiste lounge dining set?

Of je nu een veranda, tuin of terras hebt, er is vast wel een plek in je huis waar je wel een lounge dining set kunt gebruiken. Lounge dining sets zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Het mooie van een lounge dining set is dat je zelf bepaalt hoe groot of klein je set wordt. Je kunt bijvoorbeeld een set kopen die bestaat uit een tafel en vier stoelen of je kunt een set kopen die bestaat uit een tafel en twee banken. Het is maar net wat je wilt. Lees in deze blog hoe je de juist lounge dining set voor jou koopt.

Hoe kies je de juiste lounge dining set?

De juiste lounge dining set hangt af van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan het aantal mensen dat je wilt laten zitten, de afmetingen van je terras en het materiaal waarvan je dining set gemaakt moet worden. Voor een groot terras kun je kiezen voor een groot model met veel zitplaatsen, terwijl je voor een kleiner terras beter kunt kiezen voor een compactere set. Als je houdt van moderne meubels, kun je kiezen voor een set met een strak design, terwijl je voor een klassieke look beter kunt kiezen voor een set met een houten frame.

Materiaal lounge dining set

Tijdens het aanschaffen moet je denken over het materiaal. Hou je van een rustige en natuurlijke sfeer? Kies dan voor een houten lounge dining set. Hout is een natuurlijk en tijdloos materiaal. Een houten lounge dining set geeft je terras direct een sfeervolle en luxe uitstraling. Het materiaal is stevig, maar tegelijkertijd ook erg comfortabel. Wil je liever iets lichters? Een aluminium lounge dining set is ideaal. Aluminium is sterk en onderhoudsvriendelijk. Het materiaal is niet gevoelig voor vocht en is makkelijk te reinigen. Het is daarnaast erg stevig en kan tegen een stootje. Een wicker lounge dining set ziet er luxe en stijlvol uit. Het materiaal is sterk en stevig en tegelijkertijd ook erg comfortabel. Het is niet gevoelig voor vocht en is makkelijk te reinigen. Tevens is de set door het lichte gewicht makkelijk te verplaatsen.

Uitnodigen en eten

Wanneer je een feestje geeft, is het belangrijk dat je voldoende plaats hebt om je gasten uit te nodigen. Een lounge dining set is dan de ideale oplossing. In plaats van een eettafel, stel je een tuinset met lounge stoelen neer of kies je voor een rond tuintafel met diverse stoelen er omheen. 

Uitgebreid dineren

Daarnaast is het natuurlijk ook heel erg fijn als je het eten op tafel kunt zetten. Dit kan met een lounge tafel van hout of met een mooie glazen tafel, waar je verschillende borden of een mooie schaal met fruit op kunt neerzetten. 

Vrienden uitnodigen 

Naast het feit dat je vrienden uit kunt nodigen op een mooie plek in de tuin, is het ook nog eens fijn als je ze kunt uitnodigen op een mooie tuinstoel. Bij Van de Garde hebben ze bijvoorbeeld verschillende tuinstoelen, waaruit je kunt kiezen. Denk hierbij aan de mooie stoelen van Garden Impressions of de mooie Relaxstoelen van Hello Suns.  

Kortom, er is genoeg te kiezen als je een mooie lounge dining set wilt aanschaffen. Wanneer je je tuin wilt veranderen of wanneer je een mooie plaats wilt hebben om je gasten uit te nodigen, is een mooie lounge dining set een echte aanrader. Zoek je een mooie lounge dining set? Kijk dan snel op de webshop van Van de Garde