InspiratieWonen

2 Tips om jouw huis fris te laten ruiken

Begint jouw huis langzaam minder fris te ruiken? Niet gek, je leeft ten slotte in je huis en er gebeurd dus een hele hoop. Woon je alleen in een wat kleinere ruimte of misschien wel met meerdere mensen in een groter huis dan is het niet gek dat dit op zijn tijd minder fris kan ruiken. Misschien heb je ook nog huisdieren in je huis die ook leven in geur achterlaten. Dit is allemaal heel normaal en niks om je voor te schamen. Maar hoe los je het op? Hieronder volgen 2 tips waarmee jij jouw huis snel weer lekker fris kan laten ruiken!

Tip 1: Een aroma diffuser aanschaffen

Een aroma diffuser kan al veel doen aan de geur in je huis. Zo kan de beste aroma diffuser op verschillende manieren de geur in jouw huis weer aangenaam maken. De diffuser kan op tijd automatisch mist in de kamer spuiten met een aangename geur. Die mist wordt gemaakt door de water in de diffuser in combinatie met een flesje natuurlijke olie. Er zijn verschillende natuurlijke oliën die elk een ander effect op de het aroma in jouw huis hebben. Voor meer informatie of inspiratie op het gebied van natuurlijke oliën kan je een kijkje nemen bij de website van DoeMaarNatuurlijk. Dit is een ware kennisbank op het gebied van natuurlijke oliën en de verschillende functies hiervan.

Tip 2: Laat je huis luchten

Ben je veel aan het werk en weinig thuis? Grote kans dat er dan bij jouw thuis weinig frisse lucht binnenkomt. Wanneer je niet thuis bent is het logisch dat je alle ramen en deuren dicht hebt. In de winter zal je s ’avonds ook geen raam open zetten als je thuis komt voor frisse lucht. Dit kan ervoor zorgen dat er na een langere periode van te weinig frisse lucht een onaangename geur in je huis komt. Je kan je huis dan het beste luchten door de ventilatieroosters helemaal open te zetten. Heb je deze niet? Zet dan toch de kleinste ramen van je woning met regelmaat open om genoeg frisse lucht binnen te laten.