AlgemeenVerbouwenWonen

Welke traplift is het meest geschikt voor jou?

Welke traplift is het meest geschikt voor jou

Een traplift vervoert mensen (en soms rolstoelen) trappen op en af. Wanneer het voorvalt dat je er een nodig hebt, heeft de situatie waarschijnlijk spoed en wil je snel beslissen. Aangezien er veel verschillende mogelijkheden zijn kan het een uitdaging zijn om de juiste te selecteren. Om dit proces gemakkelijker te maken leggen wij de verschillende opties graag toe zodat jij de trapliften kan selecteren die bij jou situatie passen!

Huisliften

Je huis is je toevluchtsoord. Het is waar je je het veiligst en comfortabelst moet voelen. Maar wanneer trappen een probleem worden, is het maar al te gemakkelijk om beperkt te worden in je eigen huis. Het klinkt misschien gek, maar het installeren van huisliften is dan helemaal geen onverstandig idee. Je denkt misschien dat het vraagt om grote veranderingen in je huis, maar niets is minder waar. Er zijn tegenwoordig genoeg soorten en maten beschikbaar die passen in elk interieur en woonstijl. Ze hoeven helemaal niet ouderwets en saai te zijn zoals in dat bedrijfspand waar je nu aan denkt. Het is dus zeker het overwegen waard!

Stoeltraplift

De stoeltraplift is de meeste bekende van alle trapliften. Het concept is vrij simpel. De trapliftstoel is namelijk een echte stoel met motor die bevestigd is aan een rails. Hierdoor kom je comfortabel op een andere verdieping zonder iemand nodig te hebben. Deze traplift kan op zowel rechte en gebogen trappen worden geïnstalleerd, en ook nog eens binnen én buiten. Geen wonder dat dit trapliftmodel de meeste populaire is!

Platformtraplift

Het grootste verschil met de eerste optie is dat er bij een platformtraplift geen stoel aanwezig is. Dit is dus vooral handig wanneer je met een rolstoel gebruik wilt maken van de lift. Vaak kunnen deze trapliften ook scherpe bochten nemen. Helaas is het wel zo dat veel trappen in de Nederlandse huizen te smal zijn om een platformlift te kunnen plaatsen. Kijk hier dus even goed naar voordat je deze beslissing maakt!