Tuin

Wens je een meer sfeer in je tuin?

Je huis en tuin wil je zo gezellig mogelijk maken toch? Sfeer creëer je met warme kleuren. Bloembakken brengen sfeer in je tuin. Maar welk materiaal kies je en uiteraard is het duurzaam? Dit zijn zeker de dingen waar je aan moet denken. Ik geef je hier tips en uitleg over cortenstaal plantenbakken voor in je tuin. Denk je dat cortenstaal bloembakken bij jouw tuin passen?

Wat is cortenstaal:
Cortenstaal is een metaal met een roestig bruin uiterlijk. De roest laag aan de buitenzijde is een beschermlaag tegen zuurstof van buitenaf. Daardoor kan er geen zuurstof meer bij het cortenstaal komen. Een cortenstalen bloembak kan dus nooit doorroesten en wordt niet dunner als deze buiten staat. Een cortenstaal bloembak is geheel onderhoudsvrij en daardoor erg duurzaam. Vergeet niet: je moet de beplanting in de bloembak af en toe water te geven. Cortenstaal is bij productie een metaal met een zwarte kleur. Als het cortenstaal buiten in aanraking komt met luchtvochtigheid komt de eerste roestvorming op. Water zal het roestproces verder versnellen. De plantenbak is circa vijf of zes maanden in de tuin geheel geroest en heeft dan de warme oranje bruine kleur. Cortenstalen bloembakkenbakken zijn er in vele afmetingen en vormen. Zo zijn er vierkante, ronde en rechthoekige plantenbakken in diverse afmetingen beschikbaar. Kleine bloembakken van 40 x 40 x 40 cm tot hele grote van 200 x 200 x hoog 80 cm. En vele maten ertussen in. Maar ook bloembakken zonder bodem of verrijdbare bloembakken met wielen zijn te koop. Voor elk wat wils dus.

Cortenstalen plantenbakken met wielen:
Als je flexibel wil zijn met je plantenbakken in je tuin kies dan voor een cortenstaal bak met wielen. Het monteren van de wielen is gemakkelijk, de gaten voor de montage van de wielen zitten al in de bodem van de bloembak. De wielen zijn sterk, de belasting is tot 450 kg per wiel. De wielen zwenken alle kanten op, de bloembakken zijn dus eenvoudig te verrijden. De bodem van de bloembak met wielen is wat dieper zodat er maar een paar centimeters van de wielen onder de bloembak uitkomen. Het grootste deel van de wielen valt in de bloembak, de wielen zijn dus nauwelijks zichtbaar onder de bloembak. Ze zitten meer verstopt in de bloembak. De rand en de hoeken van de bloembak zijn extra verstevigd zodat je cortenstalen plantenbak met wielen toch erg stevig en duurzaam in jouw tuin geplaatst kan worden. De cortenstalen plantenbakken met wielen zijn uitermate geschikt voor het afscheiden van een terras, in particuliere tuinen, maar uiteraard ook in bijvoorbeeld de horeca. Restaurants en cafés welke een afscheiding op een terras van bloembakken met wielen gebruiken kunnen eenvoudig het terras vergroten of verkleinen als ze dat wensen.

Showroom cortenstalen plantenbakken:
TuinExtra heeft een ruim assortiment cortenstalen plantenbakken in de webshop en in de showroom in Kaatsheuvel (Noord-Brabant). Wens je meer informatie over cortenstalen bloembakken, dan is een bezoek aan TuinExtra Kaatsheuvel zeker de moeite waard.