InspiratieInterieurWonen

Hoe je direct de ergonomie van je werkplek kunt verbeteren

Een veilige en gezonde werkplek is een plek waar je dingen voor elkaar krijgt. Het maakt niet uit hoe groot of klein een bedrijf is of wat ze verkopen, ze moeten allemaal proberen ervoor te zorgen dat hun werknemers een goede werkplek hebben. Dit is gewoon een goede zaak. Een slechte ergonomie kan ertoe leiden dat er minder werk wordt verzet en, in het ergste geval, lichamelijk letsel, wat uiteraard slecht is voor het bedrijfsleven. Hoe goed een bedrijf een werkplek ook inricht, het is de taak van de werkgever om ervoor te zorgen dat werknemers op een ergonomische werkplek werken. Geen enkele hoeveelheid chique bureaus, stoelen of apparatuur zal een werknemer helpen die onhandig hangt of onderuit zakt aan zijn bureau.

Goede werkhouding

Het belangrijkste voor medewerkers als het om ergonomie gaat, is het inrichten van een goede werkhouding op hun werkplek. Dit is waar, of ze nu op de fabrieksvloer of op het hoofdkantoor werken. Ze moeten in een neutrale positie kunnen zitten of staan ​​met een ontspannen houding die niet vereist dat ze onhandig bukken of te ver reiken. De handen, polsen en onderarmen van kantoormedewerkers moeten recht zijn, in lijn met elkaar en evenwijdig aan de vloer. Het hoofd moet waterpas zijn, recht vooruit kijken en niet naar links of rechts draaien. Het moet ongeveer in lijn zijn met de romp.

Bureaus en stoelen die kunnen worden verplaatst

Bedrijven moeten stoelen, meubels en apparatuur van hoge kwaliteit kopen die kunnen worden aangepast om een ​​goede houding en een neutrale lichaamshouding te bevorderen. Hoe meer posities een stoel en bureau kunnen innemen, hoe meer ze kunnen worden aangepast aan de persoon die ze gebruikt. Op het gebied van ergonomie is er geen één maat die past voor iedereen.

De juiste hoogte en afstand voor een display

Monitoren en andere apparaten die dingen laten zien, moeten worden geplaatst waar de persoon die ze gebruikt ze kan zien. Als je naar een scherm kijkt, hoef je je nek niet te spannen of je ogen samen te knijpen. Ergonomie zegt dat mensen hun hoofd niet naar links, rechts, omhoog of omlaag hoeven te kantelen om een ​​scherm te zien. Deze regel werkt zowel voor mensen met één monitor als voor power users met meerdere schermen.