Inspiratie

Wat zijn de voor- en nadelen van een plafondventilator?

Tijdens hete zomers is het moeilijk om het hoofd koel te houden in huis. Thuiswerken in onmenselijke binnen huiselijke temperaturen is gewoon simpelweg niet te doen. Daarvoor kan een plafondventilator de oplossing bieden. Zoals het woord het eigenlijk al zegt; het ventileert de lucht in de ruimte. Maar wat zijn eigenlijk de voor- en nadelen van een plafondventilator? Wij leggen het je graag uit, lees snel verder! 

Hoe werkt een ventilator? 

Een ventilator ventileert lucht door lucht aan te zuigen aan de achterkant en aan de voorkant versneld weer uit te blazen. Hierdoor ontstaat er een frisse wind in de kamer die verkoelend werkt. Een ventilator heeft veel voordelen ten opzichte van een airconditioning. 

Voordelen 

  • Beter voor je gezondheid:

Het is inmiddels bekend dat er veel gezondheidsklachten zijn ontstaan ten gevolge van airconditioning in woningen. Denk bijvoorbeeld aan huidproblemen, verkoudheid, oogirritatie en spit. Een plafondventilator is beter voor je gezondheid. 

  • Kostenplaatje: 

Een ventilator is vele malen goedkoper dan een airconditioning. Niet iedereen heeft het budget voor een airconditioning, een ventilator is dan een perfect alternatief! 

  • Energieverbruik: 

Een ventilator verbruikt 90% minder energie dan een airco. Als je voor een ventilator kiest, dan kies je voor een duurzame optie. 

  • Installatiegemak: 

Van het installeren van airco’s ondervinden veel mensen ongemak. Het installeren kost veel pijn en moeite en dat mag niet baten tegenover het profijt. Ventilators zijn daarentegen heel makkelijk te installeren. 

  • Stijlvol: 

Een ventilator ziet er bovendien erg mooi uit. Het oogt erg sjiek en past prachtig in vele interieur stijlen. Bovendien zijn er vele ontwerpen te verkrijgen waardoor je altijd iets vindt wat prachtig past in je slaapkamer of woonkamer. 

  • Zeg maar dag tegen insecten!

Het geluid van een ventilator is een erg vervelend geluid voor insecten. Hierdoor kan een ventilator ook nog eens vliegen en andere insecten weghouden. 

Nadelen 

Het nadeel van een ventilator is dat een ventilator alleen de lucht verplaatst en niet ververst. Hierdoor kan de lucht minder afkoelen dan bij een airconditioning. Let er ook op dat je de plafondventilator op een hoogte plaatst zodat het niet gevaarlijk is voor kinderen. 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een plafondventilator? 

Bij Maxtotaal.nl vind je een breed aanbod aan plafondventilators om u huis optimaal te ventileren. Denk aan een plafondventilator in verschillende kleuren of een ventilator met een lamp. Wilt u een plafondventilator kopen? Bekijk snel het aanbod of laat je adviseren door een van de medewerkers.