Inspiratie

Heerlijk fietsen door Nederland doe je met de fietsen van Piest

De lente komt langzaam tot zichzelf. Er gaat niets boven fietsen en  genieten van de natuur op een zonnige dag. Verken de omgeving en ontdek nieuwe plekken waar je  nog niet eerder bent geweest. Het is belangrijk om goed voorbereid te zijn om de hele dag te fietsen. Waar fiets je  en wat heb je nodig om te reizen? We bieden verschillende tips om uw dag  leuker en gemakkelijker te maken. Zo kunt u onbezorgd genieten van de omgeving.

Fiets één van de mooiste fietsroutes van Nederland

Een geslaagde dag begint met het vinden van een mooie fietsroute. Gelukkig heeft Nederland veel mooie fietsgebieden met verschillende routes, dus moeilijk is het niet. Kies dus een route die je nog niet hebt afgelegd. Het ontdekken van nieuwe natuurgebieden is veel spannender dan de standaardroute. Er zijn verschillende folders met fietsroutes, maar ook online vind je veel fietsroutes. Maak bijvoorbeeld gebruik van de aansluitroute Nederland Fietsland. Zo kun je eenvoudig je eigen fietsroute uitstippelen in het gebied waar  je wilt gaan fietsen. Tip: Fiets in een ander gebied. Nederland biedt veel mooie plekken die per fiets te bereiken zijn. Met een fietsendrager achter de auto verplaats je hem direct naar een andere omgeving.

Essentiele benodigdheden

Vergeet  ook niet de andere benodigdheden die je nodig hebt tijdens het fietsen. Denk  aan een set bandenpatches, zonnebrandcrème, zonnebrillen, fietsverlichting en  een regenjas. Vergeet niet  vooraf je fiets  te checken. Zijn de banden nog stijf genoeg? Werken alle lichten? Zorg dat je onderweg niet vast komt te zitten! Nog op zoek naar een nieuwe fiets voor een mooie fietstocht? Fietswinkel Piest verkoopt verschillende soorten fietsen die je naar enkele van de mooiste plekjes van Nederland brengen.

Overweeg de aanschaf van een fietstas

Als je op een langeafstandsfiets fietst, gebruik dan een fietstas. Dankzij de fietstas hoef je  niet meer te fietsen met een rugzak in je rugzak, maar kun je toch al je spullen meenemen. U kunt de juiste fietstas kiezen op basis van uw behoeften en voorkeuren. Wil je meer informatie over je nieuwe fiets of nieuwe fietstas? Neem dan eens contact op met fietsenwinkel Piest in Enschede!