Inspiratie

Een weekje alleen op vakantie

Misschien is het voor jou eindelijk tijd om uit te proberen omdat je relatie net uit is gegaan, of doe je het eigenlijk jaarlijks; een weekje alleen op stap. Grenzen verleggen, met het vliegtuig naar een ander land en de stad proberen je eigen te maken. Wij snappen maar al te goed dat een weekje in je eentje ontzettend verleidelijk kan klinken! Je hoeft ten slotte met niemand rekening te houden en kan gaan en staan waar je wil. Wanneer je alleen op vakantie gaat, zorg er dan wel ten alle tijden voor dat je goed voorbereid op pad gaat. Lees snel onze tips door! 

Noodnummers

Een tip die wij graag aan je meegeven; zorg ervoor dat je een papiertje (geplastificeerd!) met noodnummers meeneemt. Je kunt hier telefoonnummers van dierbaren opschrijven, maar bijvoorbeeld ook het noodnummer van je bank, of jouw polis nummer van de zorgverzekering. Als je dit papiertje een aantal keer print, kan je deze bijvoorbeeld in je paspoort hoes stoppen, in je handtas en in je koffer. Je weet natuurlijk nooit wanneer dit goed van pas kan komen; straks sta je in een dorpje zonder internet en moet je de bank spreken omdat jouw bankpas niet meer werkt…

Zoek ontspanning! 

Alleen op vakantie klinkt wellicht te gek en is voor velen heus een grote droom, maar ben je er wel van bewust dat het zo nu en dan een hoop geregel en stress met zich mee kan brengen. Er zullen momenten ontstaan waar jij je niet helemaal op je plek zal voelen, en je zult soms toch behoefte hebben aan een maatje waar je op terug kan vallen. Gelukkig zijn er genoeg manieren om deze obstakels te doorstaan; als je maar zorgt dat je af en toe even op zoek gaat naar een rustmoment. Duik ’s avonds in bed met een lekker boek, ga een stuk schrijven of verwen jezelf op een andere manier (wellicht met een seksspeeltje zoals een dildo of pussy pocket). Na een avondje ontspanning zal je merken dat je de volgende ochtend weer vol frisse moed klaar staat voor een dagje cultuur snuiven in je eentje! 

Je bent nooit helemaal alleen

Waar jij wellicht denkt dat je de enige vakantieganger bent die op het moment geen maatje heeft, kunnen we je uit de droom (of nachtmerrie?) helpen; er lopen nog genoeg andere solo-reizigers in het stadje dat jij aan het bezoeken bent. Zou je graag met deze mensen in contact komen? Dan raden wij aan om te overnachten in een hostel; je zult merken dat je daar snel met andere mensen in gesprek raakt en vindt misschien wel iemand waarmee je een dagje op stap kan!