Algemeen

Vergaderen? Zo zorg je ervoor dat je er plezier in krijgt

Vergaderen, vergaderen en vergaderen. Ja, we vergaderen wat af met zijn allen. De een vind het fijn om even met collega’s te brainstormen, terwijl de ander er een hekel aan heeft. Hoe zorgt je ervoor dat vergaderen interessant maar ook leuk wordt?

Of je nu fysiek vergaderd of online, het aantal vergaderingen is in de afgelopen jaren ontzettend toegenomen. Nu zou denken dat de meeste mensen dit niet erg vinden aangezien we toch sociale wezens blijven. Het tegendeel blijkt waar. Want met een toename van het aantal vergaderingen, is er een afname van de kwaliteit van de vergaderingen.

Waarom vinden we vergaderingen niet leuk?

Veel mensen vinden bijvoorbeeld dat vergaderingen weinig effectief zijn of dat ze te lang duren. Uit onderzoek blijkt dat 73% van de werknemers wel eens wat anders zit te doen tijdens een vergadering. 47% ziet vergaderen als een grote tijdsverspilling. Daarnaast ergens we ons ook aan elkaar. Aan die persoon die weer niet luistert of die tijdens een vergadering op zijn telefoon zit. Dit is zonde van alle energie die in een vergadering wordt gestopt.

Wat kunnen we doen?

Tijd om de manier van vergaderen te veranderen. Stoppen met vergaderen is geen oplossing, maar wat je wel kan doen, is zorgen dat je er weer plezier in krijgt. Dit kan je bijvoorbeeld doen door als team een vergadering voor te bereiden of een nieuwe locatie zoeken.

Bedrijvencentrum Aalst

Soms is het kantoorpand, of online, erg inspiratieloos voor een vergadering. Wanneer mensen in een ander gebouw zijn of in een andere omgeving, gaan ze al met een heel ander gevoel de vergadering in. Zit jouw bedrijf rondom Aalst, tussen Gent en Brussel? Dan ben je bij bedrijvencentrum Aalst bij het juiste adres. Hier kan je gemakkelijk én online een vergaderruimte huren per uur, per dagdeel of per dag. Wat jou uitkomt!