AlgemeenVerbouwenVerhuizen

Met roldeuren kun je alle kanten op.

Vroeger werden roldeuren alleen gebruikt om opslagboxen mee af te sluiten. Het waren vaak vrij zwakke deuren zonder isolerende werking. Vandaag de dag zijn er echter veel mogelijkheden op het gebied van roldeuren en zijn de deuren ook uitstekend geschikt om als garagedeur voor je woning te gebruiken. Lees verder om hier meer over te weten te komen.

Eenvoudige niet geïsoleerde roldeuren

Dit type roldeur is vergelijkbaar met de oorspronkelijke modellen, maar dan met een moderne uitstraling. Bovendien zijn de panelen van de deur sterker gemaakt, zodat het lastiger is om in te breken. Standaard zijn deze deuren handmatig te bedienen door middel van een handgreep.

Geïsoleerde roldeuren

Dit type roldeur is uitermate geschikt voor als je de deur wilt gebruiken om je garage mee af te sluiten. De panelen waarmee de deur is opgebouwd zijn extra stevig gemaakt, zodat het een volwaardige garagedeur is.

Het grote voordeel van een geïsoleerde roldeur is dat het niet langer tochtig is in de garage en je de garage volop kunt benutten om spullen in op te slaan of je hobby te beoefenen. Het deurblad wordt immers verticaal boven de garageport opgerold. Deze techniek zorgt ervoor dat een roldeur ook een uitstekende deur is voor mensen die de garage als parkeerplaats willen gebruiken. Je hebt geen deurblad dat naar buiten toe open kantelt en tegen je auto kan botsen.

Snelroldeuren

Dit type roldeur wordt met name toegepast in de zakelijke markt. Je ziet ze vaak in supermarkten om het magazijn van de winkel af te sluiten. De panelen zijn voor een doek vervangen dat snel opgerold kan worden, zodat je de achterliggende ruimte snel kunt betreden. Snelroldeuren zijn dus enkel geschikt om ruimtes van elkaar te scheiden.

Alternatief voor roldeuren

Stel dat je om wat voor reden dan ook geen roldeur wilt aanschaffen en op zoek bent naar een passend alternatief. In dat geval is een sectionaaldeur een goede keuze. Hoewel de deurpanelen niet verticaal worden opgerold, maar onder het plafond worden gehangen, geniet je voor de rest van dezelfde voordelen van een roldeur. Een sectionaaldeur heeft daarnaast een mooiere uitstraling, doordat de deurpanelen breder zijn en van mooier materiaal zijn gemaakt.

Meer weten over roldeuren? Bekijk dan deze webpagina: garagedeurspecialist.nl/garage-roldeuren/

Geef een antwoord