AlgemeenInspiratieInterieurVerbouwenWonen

De reden dat bouwpakketten zo populair zijn?

Bouwpakkettrappen worden steeds meer gebruikt bij verbouwingen. Je ziet niets anders aan de trap, maar de prijs is meestal wel lager. Ben je benieuwd waarom mensen kiezen voor een bouwpakkettrap en wil je er zelf ook een hebben voor in huis? Lees het dan hier!

Wat is een bouwpakkettrap?

Zoals het eigenlijk al in het woord beschreven staat, is een bouwpakkettrap een trap die als pakket geleverd wordt en zelf in elkaar gezet moet worden. Er zijn verschillende soorten trappen: De buitentrap/wenteltrap, ruimtebesparende trap, rechte trap, molenaarstrap en de kwartslagtrap. De trappen hebben een standaard maat en de hoogte kan door de klant op maat gemaakt worden. Dit zorgt ervoor dat in de meeste gevallen de bouwpakketten op maat te maken zijn. Heb je precieze maten nodig, dan kunt u helaas geen bouwpakket gebruiken.

Voordeliger dan maatwerk

Van een bouwpakket is de prijs natuurlijk het grootste voordeel. De prijs is een stuk lager, omdat de bouwpakketten in grote oplages gemaakt worden. Buiten dat moet je de trap nog monteren en aanpassen. Bij een maatwerktrap is dit niet het geval waardoor deze een stuk duurder zijn.

Zelf de behandeling kiezen

Zoals eerder genoemd worden bouwpakketten in de meeste gevallen onbehandeld geleverd. Op deze manier zijn behandelingen aan de trap nog mogelijk zoals; lakken, verven of behandeling met olie. De trap moet wel altijd behandeld worden, dat is een ding wat zeker is. Als je het hout niet behandelt gaat het hout scheuren of uitdrogen en dat heeft grote gevolgen voor de levensduur van de trap.

Losse onderdelen

Het bouwpakket van de trap wordt in losse onderdelen geleverd. Sommige klanten vinden dit beter en kiezen dan voor een bouwpakkettrap. Bijvoorbeeld moeten zij door het trapgat heen en met een maatwerk trap gaat dit vaak niet, omdat die gedeeltelijk voor gemonteerd geleverd moet worden.

Weet je nog niet zeker of een bouwpakkettrap iets voor jou is? Bekijk dan deze website genaamd Houtcompleet.nl. Als het om bouwpakkettrappen gaat zijn zij een van de grootste aanbieders op de markt.