Algemeen

De meest voorkomende iPhone problemen en de oplossingen

Gebarsten scherm

Gebarsten schermen kunnen frustrerend zijn om te gebruiken, en hoewel het op dit moment prima zou kunnen werken, is er een verhoogd risico dat uw telefoon plotseling onbruikbaar wordt. Het is beter om hem eerder te vroeg dan laat te laten repareren. Er zijn een aantal oplossingen, van doe-het-zelf-kits tot en met het meenemen van je telefoon naar je Apple winkel, maar het bellen van een onafhankelijke mobiele reparateur kan de beste manier zijn om de klus goed te klaren voor een redelijke prijs

Waterschade

Water is de grootste vijand voor elektrische goederen en iPhones zijn niet anders. Als je telefoon in water wordt ondergedompeld zijn er een paar dingen die je kunt proberen voordat je het opgeeft! Het eerste wat je moet doen is het overtollige water van de telefoon afvegen. Probeer de telefoon niet aan te zetten, want dat kan kortsluiting veroorzaken. Doe vervolgens de iPhone in een kom met rijst die de resterende vloeistof opneemt en laat hem daar tot 48 uur staan. Als u de uitdaging aanvoelt, kunt u proberen de telefoon uit elkaar te halen en van binnenuit te drogen, maar dit vergt een zekere mate van vaardigheid en kan verdere schade aan uw telefoon veroorzaken.

Bevroren scherm

Dit is een van de meest voorkomende problemen en meestal is het een vrij eenvoudig op te lossen probleem. Schakel uw telefoon uit en zet hem weer aan, of probeer een harde reset uit door de homeknop en de uitknop tegelijkertijd ingedrukt te houden.

Microfoon werkt niet

Het eerste wat je moet doen is controleren of de plastic folie op het scherm van de iPhone is verwijderd. Als het probleem aanhoudt, ga dan naar Instellingen- Privacy- microfoon en zorg ervoor dat een specifieke app toestemming heeft om de microfoon te gebruiken.

Problemen met Bluetooth

Dit probleem kan gemakkelijk worden opgelost door deze stappen te volgen: Ga naar instellingen-algemeen-Kies ‘Reset’ alle opties- en reset alle instellingen. Dit zal alle opgeslagen instellingen wissen, maar het zou uw probleem moeten oplossen.

iPhone camera werkt niet

Controleer eerst of je beperkingen hebt ingeschakeld. U kunt dit doen via Settings-General-Restrictions en ervoor zorgen dat ‘allow camera’ is ingeschakeld. Als dit het probleem niet oplost, probeer dan het apparaat te resetten volgens stap 3. Als dit nog steeds niet werkt, kan er een hardwareprobleem zijn met je camera.

Hebben deze tips niet geholpen en woon je in de buurt van Den Haag, zie dan; iphone reparatie den haag