Algemeen

4 leuke redenen om bij iemand een bloemetje te bezorgen

Zowel het geven als het krijgen van een bloemetje is altijd leuk, het is een lief gebaar waarvan je kunt genieten en het versterkt ook nog eens de band die je hebt met een ander. Hieronder delen we 4 leuke gelegenheden waarbij het leuk is om een bloemetje te geven.

Na een tijdje geen contact

Als je elkaar al een tijdje niet gesproken hebt, maar je je toch afvraagt hoe het gaat met de ander, kun je natuurlijk altijd een appje sturen. Maar een bloemetje geven is veel leuker en specialer! Als je spontaan aan de deur staat met een bloemetje in de hand, kun je ervan uitgaan dat je diegene zijn dag een heel stuk fijner maakt. Je moet het wel op een geschikt moment doen natuurlijk.

Als beterschapswens

Als degene aan wie je denkt ziek is, is het altijd fijn voor diegene om een bloemetje te ontvangen. Naast dat het een lief gebaar is vol liefde, waarin je diegene beterschap wenst, kan de zieke hem in de huiskamer neerzetten en elke keer er naar kijken als ze een kopje thee komen pakken. Het maakt het huis een beetje mooier en fijner om in te verblijven. Het maakt ziek zijn zo een beetje verdraaglijker. Het is wat echte vrienden doen!

Als felicitatie

Als iemand in je leven een mijlpaal heeft behaald of iets te vieren heeft, verras ze dan met een bosje bloemen! Of het nu gaat om het behalen van een diploma, een verwachting, het openen van een nieuwe zaak, of simpelweg een verjaardag, het is altijd leuker om gefeliciteerd op een speciale manier te zeggen. En het kleedt de felicitatie extra aan. Extra genieten.

Om iemand te steunen

Als een vriend of vriendin van je om wat voor reden dan ook een steuntje in de rug kan   gebruiken, breng ze dan een bloemetje. Dit is een gebaar om te laten zien dat je aan ze denkt en er voor ze bent in misschien wel een hele moeilijke tijd. Dat is echte vriendschap.