VerbouwenWonen

De voordelen van een PVC visgraat vloer

De vloer vormt letterlijk de basis van je woning, dus het spreekt voor zich dat je op zoek gaat naar een goede oplossing. Bij de inrichting van een huis of kantoorruimte komt heel wat kijken, maar als je ergens in moet investeren, dan is het wel de vloer. Tegenwoordig bestaan er gelukkig heel wat materiaalsoorten die een goede duurzaamheid garanderen voor een doenbare prijs. PVC is daar een van.

Waarom zou je nu voor een PVC vloer moeten kiezen en welke mogelijkheden zijn er zoal bij een speciaalzaak als Floorsee Zwolle?

4 belangrijke voordelen van een PVC visgraat vloer

PVC is een afkorting van polyvinylchloride, een synthetische stof die het resultaat is van het polymeriseren van vinylchloride of chlooretheen. Moeilijke termen, maar voor jou als consument biedt zo’n vloer heel wat praktische voordelen. Hier gaan we daar dieper op in.

1. Tijdloos en stijlvol

In de eerste plaats is een PVC vloer erg stijlvol, mede doordat het materiaal op oneindig veel manieren kan worden afgewerkt en behandeld. PVC leent zich perfect voor een strakke en moderne inrichting, maar kan ook gebruikt worden in een industriële of landelijke woning. Dit komt vooral doordat het materiaal gemakkelijk te kleuren en te snijden valt. Zoek je een flexibele oplossing voor jouw favoriete woonstijl? Dan is een PVC vloer de beste optie.

2. Sterk en duurzaam

Nog een belangrijk voordeel van een PVC vloer? Dit materiaal is erg duurzaam en sterk, zeker in vergelijking met andere vormen van vloerbedekking als laminaat, vinyl of tapijt. Als je een sterke PVC vloer laat leggen door een betrouwbare professional die weet wat hij doet, gaat je nieuwe vloer tot wel 25 jaar mee. Een duurzame investering dus, die de iets hogere prijs van PVC zeker waard is.

3. PVC is perfect voor vloerverwarming

Wat veel mensen niet weten over PVC is dat het een uitstekende warmtegeleider is. Dit maakt het de ideale oplossing als je ook vloerverwarming wilt laten installeren. Het warmteverlies is een stuk kleiner dan bij veel andere soorten vloerbedekking. Het resultaat? Een hoger rendement en een aangenaam leefklimaat.

4. Een realistische vloer met PVC

Ten slotte is PVC de ideale oplossing als je een realistische vloer zoekt. Kies je voor een PVC visgraat vloer inclusief leggen bij een erkende aanbieder? Dan ben je zeker van een vloer die eruitziet als hout, maar een stuk goedkoper is en warmer aanvoelt. Een win-winsituatie dus!