InspiratieSlaapkamerTuin

4 voordelen van een klamboe

Terwijl de Nederlandse zomers steeds warmer worden, neemt de hoeveelheid muggen gestaag toe. Hierdoor is de kans op vervelende muggenbeten groter en kan het je welverdiende nachtrust verstoren. Hoewel je hiervoor muggenspray kan gebruiken, zijn deze chemische goedjes vaak niet goed voor je huid en werken ze slechts tijdelijk. Wat van belang is, is om de muggen de toegang tot jouw nachtelijke onderkomen te ontzeggen. Dit doe je door middel van een klamboe, een echte sfeermaker in jouw slaapkamer en een uitstekende manier om gedag te zeggen tegen muggenbulten. 

We zetten hier de belangrijkste voordelen van het hebben van een klamboe op een rijtje. 

Een klamboe houdt muggen op afstand 

Verreweg het belangrijkste voordeel van een klamboe, is het op afstand houden van muggen. Er is namelijk niets vervelender dan wakker worden met muggenbulten waar je de rest van de dag last van hebt. Dit zal een probleem van het verleden zijn, aangezien je met een klamboe je eigen plekje creëert waar geen mug doorheen kan! 

Geheel naar eigen wens te selecteren 

Wanneer je kiest voor een klamboe van Bambulah, dan heb je de mogelijkheid om een klamboe samen te stellen die perfect past in jouw slaapkamer! Met de klamboes van Bambulah heb je de keuze uit één- of tweepersoonsbed, het materiaal, de kleur en de vorm. Zo kun je kiezen uit katoenen klamboes die gemaakt zijn van 100% organisch materiaal en is het geheel aan jou of je wilt gaan voor een rechthoekige, vierkanten of ronde klamboe.  

Geniet van meer nachtrust 

Wanneer je jouw bed overdekt met een klamboe, dan zul je vrijwel direct merken dat je veel meer nachtrust zult hebben! Aangezien muggen niet dichtbij kunnen komen, heb je minder last van het voortdurende gezoem langs je oren. Daarnaast zorgt een klamboe voor een ontspannen plekje en zal je het gevoel krijgen dat je in je eigen coconnetje bent. Een klamboe geeft je een veilig, ingesloten plekje, waardoor je veel lekkerder kunt slapen! 

Een knusse en warme uitstraling van je slaapkamer 

Een elegante klamboe hoeft helemaal niet alleen voor de zomer te zijn! Een klamboe zorgt er ook in de winter voor dat jouw slaapkamer er prachtig uitziet. Er zijn tevens diverse ideeën om jouw klamboe de sfeermaker van je slaapkamer te maken. Hang bijvoorbeeld wat sierlampjes rondom je klamboe en steek wat kaarsjes aan voor extra romantische verlichting. Zo zal je de koude winternachten veel gezelliger doorbrengen!